"Suriye ve Filistin'de Rus Mevcudiyeti ve Osmanlı Siyaseti (1847-1914)" konulu doktora tezi ile Sosyal ve Beşeri Bilimler Dalında birinciliğe layık görülen Dr. Öğr. Üyesi Melikşah Arslan’a ödülü Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen 2020-2021 Akademik Yıl Açılış Töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.

Dr. Öğretim Üyesi Melikşah Arslan, kendisini Üstün Başarı Ödülüne layık bulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ile bilim kurulu üyelerine şükranlarını iletirken başta tez danışmanı olmak üzere kendisine araştırma fırsatı sunan tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

I. Dünya Savaşı öncesi Rusya İmparatorluğu’nun Suriye ve Filistin’deki dinî, siyasi, toplumsal ve kültürel mevcudiyeti ve faaliyetleri ile bunun karşısında Osmanlı Devleti’nin izlediği siyaseti ele aldığı doktora çalışması nedeniyle Dr. Öğretim Üyesi Arslan'ı tebrik eden Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ise güncel pekçok konunun tarihî arka planını gözler önüne seren doktora tezinin, özellikle uluslararası ilişkiler alanında ufuk açıcı bilgiler içerdiğini ifade etti. Rektör Akgül, 2020 YÖK Üstün Başarı Ödülleri kapsamında Yılın Doktora Tezi ödülünün Sosyal ve Beşeri Bilimler Dalında KMÜ'lü öğretim üyesine verilmesinin de tüm KMÜ ailesi adına gurur verici olduğunu söyledi.

Tören, 2020-2021 Akademik Yılının hayırlı olması temennileriyle sona erdi.