Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Rahmet kapılarının aralandığı, sevginin, saygının, sabrın ve kardeşliğin güçlendiği, birlik ve beraberliğin pekiştiği, yardımlaşma ve dayanışmanın en içten şekilde yaşandığı bir Ramazan ayını daha geride bıraktık.

Bayramlar sevincin en masum haliyle, acının ise en derinden hissedildiği günlerdir. Bir yanda bu mübarek ayın maneviyatı içerisinde bayrama ulaşmanın sevincini yaşarken diğer yanda ise dünyanın pek çok yerinde ve özellikle de Gazze’deki Müslüman kardeşlerimizin bu bayrama da boynu bükük, yüreği yaralı, gözleri yaşlı şekilde giriyor olmalarının acısını yüreğimizde hissediyoruz. Maalesef bu mübarek ayın hemen başında temiz ve masum Kudüs'ün kanı akıtılmış; tüm yüce değerler ve inançlar ayaklar altına alınmıştır.

Müslümanlar için oruçla, sabır ve metanetle geçen bu bir ayın ve ardından gelen mübarek Ramazan Bayramı’nın, Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşuna, huzur ve güven içinde geleceğe umutla bakabilmesine vesile olması en büyük temennimizdir.

Bu münasebetle şahsım ve KMÜ ailesi adına, bir kez daha başta Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ramazan Bayramı’nın Türk ve İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını, akan kan ve gözyaşının dinmesini ve herkesin yakınlarıyla birlikte huzur içinde güzel bir bayram geçirmesini temenni ediyor; üniversitemiz mensuplarının, Karamanlı hemşerilerimizin, milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”