Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları söyledi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkması, millet iradesine dayanan tam bağımsız devlet kurma yolunda atılan ilk adım olmuştur. Bu günü  Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan etmesi, onlara verdiği değeri ve duyduğu güveni ifade etmektedir.
Şüphesiz gençlerini en iyi şekilde yetiştirerek yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. Türk devletinin varlığını sürdürmek ve geliştirmek ancak iyi eğitim almış gençler vasıtasıyla mümkündür. 
 
Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin işini iyi yapan, milletinin yüklediği sorumluluğu layıkıyla taşıyabilen bireyler olmalarını temenni ediyor, bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm Türk milletinin ve gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”