Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Topal, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.
“Geleceğimiz sizlerin verdiği emekler üzerine şekillenecek”
Programın açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu yaptı. İl Müdürü Sultanoğlu, ülke olarak en önemli değerlerinin genç bir beşeri sermaye olduğunu söyledi. Konuşmasında öğretmenlere seslenen Sultanoğlu,  “Ülke olarak bu genç beşeri sermayemizi yöneten, yönlendiren, kalite katan ve geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizdir. Bu memleketin geleceği sizlerin elinizdedir. Gençliğimiz ise sizin verdiğiniz emekler üzerine şekillenecek. Bu çocuklarımıza bu gençlerimize kattığınız her katma değer, yaptığınız her zerre miktar yarar için sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki ülkemizin geleceği açısından yaptığınızın ve yapacaklarınızın karşılığı olarak ülkemiz çok daha güzel çok daha iyi günlere gelecektir. Ayrıca her talebimizde yanımızda olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin çok değerli Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen Beye çok teşekkür ediyorum” dedi. 
İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun konuşmasının ardından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen özgeçmişi hakkında öğretmenlere bilgi verildi. 
“Sevgi ile bilgi arasında güçlü bir bağ vardır”
İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun ardından konuşan ve öğretmenlere ‘Erdemli Bireyler Yetiştirilmesinde Öğretmenlerin Rolü’ konulu seminer veren KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise konuşmasına sahnede bir rektör olarak değil meslektaş olarak yer aldığını belirterek başladı ve “Öğretmenlik mesleği dünyanın en güzel mesleğidir. Dünyaya yüz kere gelme imkânım olsa yine akademisyen olmak isterdim.” dedi.
Eğitimci olmanın fıtrata uygun davranmak için çok uygun bir meslek olduğuna vurgu yapan Rektör Gökmen, “Dünyanın en güzel eylemi olan sevmek, bireyin içerisindeki potansiyeli harekete geçirecek erdemlerin başında gelir. Bazen dokunarak bazen tebessüm ederek gösterilen sevgi aslında yüreklere dokunmaktır. Bugün böyle bir dokunuşun sayesinde sizlerin huzurundayım.” dedi. 
Üniversite sınavına girmeyi dahi düşünmezken lisedeki hocasının telkinleri sayesinde sınav başvurusu yaptığını dile getiren Gökmen, “Bu açıdan bakıldığında öğretmenlerin gençlerin geleceğini belirlemekte çok büyük etken olduğunu görmekteyiz. Ne kadar severseniz o kadar bilirsiniz, ne kadar seversek o kadar bilgi verebiliriz. Sevgi ile bilgi arasında güçlü bir bağ vardır.” şeklinde konuştu.
“Dersi sevdirmek yerine kendinizi sevdirin, öğrenci sizi severse dersi de sevecektir”
Öğrencileri suya benzeten Rektör Gökmen, şunları dile getirdi: “Suyun iki özelliği de öğrencilerde vardır. Bunlardan ilki suyun bulunduğu kabın şeklini aldığı gibi öğrenci de öğretmene göre şekil alır. İkincisi ise su hep bir yolunu bularak aşağı doğru akar, öğrenci de bir tarafa doğru akar. Evdeki çocuğumuzun, okuldaki öğrencimizin ne tarafa akacağını belirleyecek olan bizleriz. Bu açıdan bakıldığında erdemli birey olma ve erdemli bireyler yetiştirme gayreti içerisinde olan bizler kullandığımız kelimelere dikkat etmeliyiz. Çünkü güzel söz kökleri güçlü ağaca benzer, her koşulda meyve verir. Erdemli insan yetiştirmek için eğitici bir dil, dikkatli bir kulak, imanlı bir kalbi eksik etmeyin” dedi.
Gökmen, bir bireyi değiştirmek için önce o bireyin zihnini değiştirmek gerektiğini ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ön yargılarımızdan kurtulmamız gerekiyor. Bana göre öğrenemeyen öğrenci yoktur, öğretemeyen öğretmen vardır. Yaptığımız işin güzel sonuçlar vermesini istiyorsak o işi emek vererek yapmalıyız. Allah bizi sonuçtan hesaba çekmeyecek, aksine niyetimizden dolayı hesaba çekecektir. Otuz yıllık akademisyenliğim boyunca hiçbir öğrencimi söylediğim bir söz veya yaptığım bir hareketten dolayı üzmedim. Öğrencilerimizin hayallerini öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibidir. Öğretmeni sevmek dersi öğrenmek için büyük bir etken. Dersi sevdirmek yerine kendinizi sevdirin. Öğrenci sizi severse dersi de sevecektir.”
Öğrencilik ve öğretmenlik yıllarından hatıralarını paylaşan Prof. Dr. Sabri Gökmen konuşmasının sonunda öğretmenlere teşekkür ederek mesleklerinde başarılar diledi.