Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 8. ve 9. maddeleri uyarınca Sağlık Yönetimi Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans (İÖ) programına öğrenci alınacağı, üniversitenin resmi internet sitesi üzerinden açıklandı.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamda ise; “Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 8. ve 9. maddeleri uyarınca Sağlık Yönetimi Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans (İÖ) programına öğrenci alınacaktır.

PROGRAMLAR, KONTENJANLAR VE BAŞVURU ŞARTLARI

Anabilim Dalı

Yüksek

Lisans

Alan Dışı Kontenjan

Yatay Geçiş (YL)

Özel Öğrenci

Yabancı Uyruklu (YL)

Ales Puan Türü

Başvuru Şartı

Sağlık Yönetimi

50

-

5

Şart Yok

Lisans Mezunu Omak

*25 kişinin altında ki başvurularda program açılmayacaktır.


BAŞVURU KOŞULLARI

-Müracaatlar; 01 Eylül 2020 tarihinden 15 Eylül 2020 saat 17:00’ye kadar çevrim içi (on-line) yapılacaktır. Başvuru linki, aşağıda verilmiştir. Mezuniyetleri yurtdışından olan, YÖK Denklik Belgesi olduğu hâlde YÖKSİS’te denkliği teyit edilemeyen adaylar; mezuniyet belgelerinin tümünün aslı, noter onaylı Türkçe tercümeleri, Denklik Belgesinin aslı ve tüm belgelerin fotokopileri ile Enstitümüze şahsen başvuru yapabileceklerdir.

-Adayların, başvuru için aşağıda belirtilen belgeleri, başvuru otomasyonuna http://basvuru.kmu.edu.tr/ adresinden yüklemeleri gerekmektedir.

-Online Başvuru Sistemine yüklenecek belge ve evrakların okunabilir ve PDF dosya formatında olması gerekmektedir. Sisteme yüklenen başvuru evraklarının okunamaması halinde adayların başvuruları işleme alınmayacaktır.

BAŞVURU SİSTEMİNE YÜKLENMESİ GEREKEN BELGELER:

-Vesikalık fotoğraf (Vesikalık fotoğraf harici bir fotoğrafla yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir).

-Enstitümüz web sayfasında bulunan FR-005-ÖZGEÇMİŞ FORMU

-Transkript (Not durum) belgesi veya onaylı örneği (Dörtlük sistemle mezun olanların yüzlük sistemdeki karşılığında sadece YÖK çevrim tablosu dikkate alınacaktır.)

-Başvuruda sadece vesikalık fotoğraf ve FR-005-ÖZGEÇMİŞ FORMU yüklenecektir.

-İlan edilen II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programlarında ALES şartı bulunmamaktadır.

Başvuruların Değerlendirilmesi

- İlgili lisans mezuniyet notunun %100’ü alınıp adaylar yüksek puandan düşük puana doğru sıralanır.

- Sıralama Enstitü web sayfasında ilan edilecektir.

- Başvuru sayısının kontenjandan fazla olması hâlinde, kontenjanın artırılması durumu ilgili Anabilim Dalı tarafından değerlendirilecektir.

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

Tezsiz Yüksek Lisans programlarından YÖK’ün belirlemiş olduğu asgari koşulları taşıyan öğrenciler Yönetmelik hükümleri çerçevesinde ve ilgili alanda tezli yüksek lisans programı olan Anabilim Dallarındaki Tezli Yüksek Lisans Programlarına yatay geçiş yapabilmektedir. İlgili alanda Tezli Yüksek Lisans programı yok ise yatay geçiş yapılamamaktadır.

Ders muafiyeti, kayıt sildirme ve benzeri durumlarda harç indirimi ve iadesi yapılmayacaktır.

Yaşanabilecek teknik sorunları göz önünde bulundurarak başvurunuzu son güne bırakmamanız yararınıza olacaktır.

Kesin kayıtta istenilen belgelerle birlikte 21 Eylül 2020 ve 24 Eylül 2020 tarihleri arasında Enstitümüze şahsen, noter aracılığı ile yetkilendirdiğiniz kişi veya Posta/Kargo aracılığı ile yapılabilecektir.

Posta yoluyla yapılan başvurularda belgelerin aslının kesinlikle gönderilmemesi gerekmektedir. Belgelerin noter veya belgenin alındığı kurum tarafından aslı gibidir yaptırılması yeterlidir. Kimlik belgesinin fotokopisinin onaylı olmasına gerek yoktur.

II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans harç ücreti toplam 5.400 ₺’dir. Harç ücretleri 3 eşit taksitte (1.800x3) ödenecektir. Ödeme planı ile ilgili ayrıntılar Enstitümüz web sayfasında ilan edilecektir.

II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans öğrenim süresi azami 1,5 yıldır (üç dönem).

-Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

-Birden fazla lisansüstü programa ve bu programlardaki çalışma alanlarına başvuru yapılamaz.

-Her ne sebeple olursa olsun yapılan yanlış başvuru sonucunda gerçekleşen tüm işlemler iptal edilecektir. Bu nedenle başvuru yapmadan önce başvuru/kabul koşulları ve istenen bilgiler/belgeler dikkatle incelenmeli, başvurular dikkatli bir şekilde yapılmalıdır.

-İstenen belgelere ilişkin olarak kasten veya sehven yanlış beyanda bulunanlar ile belgelerde tahrifat yapanların başvuruları kabul olsa dahi kayıtları yapılmaz. Gerçek dışı bilgi ve belgelere göre aday kaydı veya kesin kaydı yapılmış öğrencilerin varsa kayıtları iptal edilecektir.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL ŞARTLARI VE İSTENEN BELGELER

-Yabancı uyruklu adayların lisansüstü programlara kabul edilebilmesi için Türkiye’deki bir yükseköğretim kurumunun diplomasına veya YÖK tarafından eş değer olarak kabul edilen bir kurumun lisans veya yüksek lisans diplomasına sahip olması gerekir. Ayrıca adayların ilgili enstitü tarafından yapılacak olan Türkçe yeterlilik sınavından en az 50 puan almaları gerekir. Bu sınavdan başarılı olamayan adaylar, Bilimsel Hazırlık kapsamında azami süresi iki (2) yarıyıl olan Türkçe kursuna alınacaktır. Azami süre sonunda başarılı olamayan adayların Enstitü ile ilişiği kesilecektir. Birinci veya ikinci yarıyıl sonunda başarılı olan adaylar, kazandıkları programda lisansüstü eğitime başlayacaklardır.

-Yabancı uyruklu öğrencilerin başvuruları, ilgili EABD başkanlığının görüşü alınarak EYK tarafından karara bağlanır.

-Türkiye’deki bir yükseköğretim kurumundan mezun olan yabancı uyruklu öğrenciler, ALES puanıyla ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı öğrencileri ile aynı şartlara tabidir.

Başvuru Adresi: Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü (Kamil Özdağ Fen Fakültesi Binası En Üst Katı) Merkez / KARAMAN

BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

Başvuru Tarihi

01/09/2020 - 15/09/2020

Kesin Kayıt Kazanan Adayların İlanı

16/09/2020

Asil Adayların Kayıt Tarihi

21-25/09/2020

Yedek Aday Listelerinin İlanı

28/09/2020

Yedek Adayların Kayıt Tarihi

29-30/09/2020

Not: Her türlü duyuru Enstitümüzün Web sayfasında yayınlanacaktır.

NOT:*25 kişinin altında ki başvurularda program açılmayacaktır.