KMÜ Rektörlük Makamında gerçekleştirilen imza törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve Karaman BİLSEM Müdürü Ayhan Zerman katıldı.

Protokol çerçevesinde her iki kurum arasındaki eğitim, öğretim ve araştırmaya ilişkin işbirliği koşullarının düzenlenmesi, üniversitenin tesisleri ve laboratuvar alt yapısının gerektiğinde BİLSEM tarafından kullanılarak ar-ge faaliyetlerinde bulunulması, ortaklaşa panel, seminer, çalıştay, bilim şenliği gibi organizasyonlar için işbirliği yapılması öngörülüyor.

Protokol ile BİLSEM öğretmen ve öğrencileri KMÜ Kütüphanesi, laboratuvar ve sosyal tesislerini kullanabilecek, aynı zamanda kültürel, sanatsal ve bilimsel etkinliklerden yararlanabilecekler. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, ihtiyaç duyulması halinde BİLSEM öğretmenlerine eğitim vermenin yanı sıra düzenlemiş olduğu etkinliklerde ve bilimsel çalışmalarda, Karaman Bilim ve Sanat Merkezinde eğitim görmekte olan öğrencilere görev verebilecek.

KMÜ ile Karaman BİLSEM arasında gerçekleştirilen işbirliği protokolü, Bilim ve Sanat Merkezine devam eden özel yetenekli öğrencilerin bilimsel düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren, üreten, problem çözen ve değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.