Karaman Valiliği ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğünün desteğiyle KMÜ Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen serginin açılışına Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ve eşi Munise Işık, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Oktay, il ve üniversite protokolü, eser sahipleri ve davetliler katıldı.

Vali Işık ve Rektör Ak’ın kurdele kesimi ve hayırlı olsun temennilerinin ardından sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Açılışta konuşan KMÜ Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Ertekin, "Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz ve üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Çanakkale Sergisini bu yıl daha da anlamlı kılan 2021 yılının Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı olarak kutlanmasıdır. Çalışmalarımızda bizleri teşvik eden, desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize ve Sayın Rektörümüze şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Açılışta Rektör Prof. Dr. Namık Ak, "Milli şairimiz ve büyük dava adamı Mehmet Akif'i rahmetle anıyor, İstiklal Marşımızın kabulünün 100'üncü yıldönümünde düzenlediğimiz sergimizin hayırlı olması temennisiyle konuşmamı onun sözleriyle tamamlıyorum: Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın." dedi.

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ise "İstiklal Marşımızın hepimiz için manevi değeri çok yüksektir. Bu anlamlı sergiden dolayı Sayın Rektörümüze, hocalarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

"SERGİ HEM MEKANDA HEM DE SANAL ORTAMDA SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR"

Küratörlüğünü Doç. Dr. Mustafa Diğler ve Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Hakan Yılmaz’ın yaptığı sergide İstiklal Marşı ve Çanakkale Şehitlerini konu alan 38'i mekansal, 18'i sanal olmak üzere 56 eser sergilendi. Sergi hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Hakan Yılmaz, "Akif’in diliyle 'yine bir şey yapabildim diyemem hatırana' diyerek tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Sergimiz ilk defa hibrit olarak yani hem mekanda hem de sanal ortamda sanatseverlere ulaşacak. Bu vatan için verilen kutsal mücadeleyi asla unutmamak, milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği dik duruşu ve sarsılmaz iradeyi genç nesillere sanatsal eserlerle aktarmak temel amacımızdır. Sergimiz hayırlara vesile olsun." dedi.

Ziyaretçilerin büyük beğenisini toplayan ve yağlı boya, ebru, hat, seramik, kolaj, dokuma gibi tekniklerle yapılmış eserlerden oluşan sergi, KMÜ SKS Sergi Salonunda 21 Mart'a kadar ziyaret edilebilirken sanal ortamda da https://www.kmu.edu.tr/stm adresinden gezilebilecek.

Sergide eserleri olan sanatçılar şöyle: Prof. Dr. Abdülgani Arıkan, Prof. Dr. Birsen Çeken, Prof. Dr. Gültekin Akengin, Prof. Dr. Fatih Başbuğ, Prof. Dr. Hüseyin Elmas, Prof. Dr. Meltem Katrancı, Prof. Dr. Mehmet Özkartal, Prof. Dr. Metin Eker, Prof. Dr. Murat Ertekin, Prof. Dr. Mustafa Küçüköner, Prof. Dr. Mutluhan Taş, Doç. Dr. Attila Döl, Doç. Elçin Ünal, Doç. Dr. Emrah Uysal, Doç. Dr. Memduha Satır Kayserili, Doç. Dr. Mustafa Diğler, Doç. Dr. Muzaffer Yılmaz, Doç. Dr. Oğuz Yurttadur, Doç. Dr. Rasim Soylu, Doç. Dr. Şemsettin Ziya Dağlı, Doç. Dr. Zühal Başbuğ, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Aytaç, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Türe, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Hakan Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Tanrıver Celasin, Dr. Öğr. Üyesi Betül Serbest Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Derya Konuk, Dr. Öğr. Üyesi Emre Şen, Dr. Öğr. Üyesi Fahrettin Geçen, Dr. Öğr. Üyesi Hülya Karoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Susuz, Dr. Öğr. Üyesi Nihat Şirin, Dr. Öğr. Üyesi Orhan Dikener, Öğr. Gör. Dr. Bengütay Hayırsever, Öğr. Gör. Dr. Emine Nur Yılmaz Arıkan, Öğr. Gör. Ceyda Gülsever, Öğr. Gör. Eda Cerit, Öğr. Gör. Gülşen Kahraman, Öğr. Gör. Mithat Kandemir, Öğr. Gör. Mustafa Konuk, Öğr. Gör Mustafa Sönmez, Öğr. Gör. Müzeyyen Aksöz Şen, Öğr. Gör. Necmettin Ertunç, Öğr. Gör. Özgül Yiğit, Öğr. Gör. Seda Dilay, Öğr. Gör. Şeyda Göknur, Öğr. Gör. Tekin Bayrak, Öğr. Gör. Tevhide Aydın, Arş. Gör. Dr. Ahmet Fatih Özmen, Arş Gör. Ali Ertuğrul Küpeli, Arş. Gör. Ömer Oytun Onur, Ali Rıza Kanaç, Ebru Şenlik, Ömür Burcu Hanedar.