KMÜSEM’den 9 Kurs ve 3 Eğitim Programı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin (KMÜSEM) düzenlediği kurslar 2014 yılında da yoğun ilgi gördü. KMÜSEM bünyesinde 2014’te 9 kurs ve 3 eğitim programı düzenlendi. Bu kurs ve eğitimlere toplamda 4 bin 200 kişi katılım gösterdi.

KMÜSEM’in 2014 yılında düzenlediği kurs ve eğitim programları şunlar oldu: “2. ve 3. Aile Danışmanlığı Kursu, 2. İşaret Dili Kursu, Esma-ül Hüsna ve Reiki Kursu, İngilizce Kursu, Fransızca Kursu, DGS Sayısal Hazırlık Kursu, On Parmak F Klavye Zabıt Kâtipliği Sınavına Hazırlık Kursu, BESYO Özel Yetenek Sınavına Hazırlık Kursu, ISO 9001-2008 İç Denetçi ve Toplam Kalite Eğitimi, Yarının Liderleri Eğitimi, Diksiyon ve İkna Teknikleri Eğitimi.”

KMÜPTTO’dan 7 Eğitim Programı, 3 Bilgilendirme Toplantısı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (KMÜPTTO) 2014 yılında 7 eğitim programı, 3 bilgilendirme toplantısı düzenledi. KMÜ PTTO tarafından düzenlenen eğitim programlarına 500’ye yakın kişi katılırken bilgilendirme toplantılarına da 230’un üzerinde personel katıldı.

KMÜ PTTO bünyesinde 2014 yılında düzenlenen etkinliklerin başlıkları şunlar: “Mühendislik ve Fen Bilimlerinde Tübitak Projesi Hazırlama Eğitimi, Sosyal Bilimler Alanında Proje Hazırlama Eğitimi, MEVKA Projesi Hazırlama ve Proje Döngüsü Eğitimi, KMÜ Girişim-TÜBİTAK 1512 İş Planı Hazırlama Eğitimi, Kamu Teşvikleri Eğitim Programı, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, Karaman İli Sanayicilerine Yönelik Kamu Destek ve Teşvik Programları Eğitimi, TKDK Destekleme Programları Bilgilendirme Toplantısı, Üniversite Teknoloji ve Patent Paneli, Fikri Sinai Mülkiyet ve İnovasyon Paneli.”

Personele 150 Saatlik Hizmet İçi Eğitim

KMÜ Hizmet İçi Eğitim Hakkındaki Usuller Ve Esaslar kapsamında 2014 yılında üniversitedeki idari personele 150 saatlik hizmet içi eğitim programı düzenlendi.

KMÜ Personel Dairesi tarafından yıl içinde 18 farklı tarihte düzenlenen eğitimlerde personel mevzuatı ve otomasyon programı, ofis programları, Elektronik Belge Yönetim Sistemi, 5018 Sayılı Mali Kontrol Kanunu, Harcama Yönetim Sistemi, İhale Kanunu, Taşınır Mal Yönetmeliği, Disiplin Yönetmeliği, öğretim elemanı alım işlemleri, öğretim üyesi yetiştirme programına ilişkin usul ve esaslar, kanuni izin mevzuatı gibi farklı konularda bilgi verildi.

Bu kurs ve eğitimlerin yanı sıra KMÜ’de Strateji Geliştirme Dairesi, İdari ve Mali İşler Dairesi, Erasmus ve Farabi Koordinatörlükleri ile öğrenci toplulukları da çeşitli alanlarda bilgilendirme toplantıları ve eğitim programları düzenlediler.