25 Öğrenci ve 10 Akademisyen Erasmus İle Avrupa’ya Gitti

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinden 2015 yılında 25 öğrenci ve 10 akademisyen Avrupa üniversitelerine gitti. Öğrencilerin 5’i staj ve 20’si öğrenim amaçlı yurtdışına giderken öğretim elemanlarının 6’sı ders vermek, 4’ü ise eğitim amacıyla Avrupa üniversitelerinde bulundu.

Avrupa’daki çeşitli üniversitelere giden KMÜ öğrencilerinden 9’u Litvanya, 9’u Portekiz, 4’ü Polonya, 2’si Hollanda, 1’i de İtalya üniversitelerini tercih ederken akademisyenlerin 2’si Çek Cumhuriyeti, 2’si Hollanda, 2’si Portekiz, diğerleri de Almanya, İtalya, Letonya ve Polonya’daki üniversiteleri tercih etti.

Asya ve Avrupa’daki Sekiz Üniversite ile İşbirliği Protokolü

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mevlana Değişim Programı kapsamında 2015 yılında Asya ve Avrupa’daki sekiz farklı üniversiteyle değişim anlaşması imzaladı.

KMÜ, Kırgızistan’ın Kırgız-Türk Manas ve Kırgız Ekonomi Üniversiteleri, Ukrayna’nın Oles Honchar Dnipropetrovsk Devlet Üniversitesi, Makedonya’nın Uluslararası Balkan Üniversitesi, Sırbistan’ın Niš Üniversitesi, Malezya’nın Malaysia Teknologi Üniversitesi, Tayvan’ın Ulusal Yunlin Science and Technology Üniversitesi ve Fas’ın İnstitut Superieur de Commerce Ticaret ve İşletme Enstitüsü ile işbirliği protokolü gerçekleştirdi.

Daha önce de Rusya’nın Saint Petersburg Devlet Üniversitesi ile protokol imzalayan KMÜ’nün Mevlana Değişim Programı protokolü imzaladığı üniversite sayısı böylece dokuza yükselmiş oldu.

Farabi Anlaşması Yapılan Üniversite Sayısı 65’e Ulaştı

KMÜ, Farabi Değişim Programı kapsamında 2015 yılında Türkiye’deki 5 üniversite ile daha protokol imzaladı. Böylece daha önce 60 olan anlaşma sayısı 65’e ulaştı.

Farabi Değişim Programı kapsamında 2015 yılı içinde 19 KMÜ öğrencisi altı ay ya da bir yıllığına anlaşmalı üniversitelere giderken diğer üniversitelerden de 7 öğrenci KMÜ’yü tercih etti.