KMÜ Sürekli Eğitim Merkezinin (SEM) düzenlediği kurs 22 Kasım 2014 ve  10 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılacak. Her hafta Cumartesi ve Pazar günleri 09.00 - 18.00 arası 450 saatlik eğitimin ardından katılımcılar Aile Danışmanlığı sertifikasını almaya hak kazanacaklar. Kursta Aile Danışmanlığına Giriş ve Temel Kavramlar, Aile Danışmanlığı Yöntem ve Teknikleri, Evlilik Süreçleri, Aile İçi İletişim ve Çift Terapisi gibi eğitimler verilecek.
Eğitime tıp, hemşirelik, sosyoloji, sosyal hizmet, çocuk gelişimi, psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanından mezun olanlar ile 2015 Haziran ayında mezun olabilecek durumundakiler katılabilecek. 
Başvuruların KMÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin internet sitesinden yapıldığı Aile Danışmanlığı Kursu hakkında detaylı bilgiye http://sem.kmu.edu.tr adresinden ulaşılabiliyor. 
Aile Danışmanlığı Sertifikası Ne İşe Yarayacak?
Kamu Kurumlarında Çalışma İmkânı: Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce alt yapısı tamamlanan Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) ile aile hekimliği uygulamasına benzer bir yapıda vatandaşlara “hane” odaklı sosyal danışmanlık sağlanacak. Bu kapsamda ilk pilot uygulama Kırıkkale ve Karabük’te hayata geçirildi. Üniversitelerden eğitim alan yaklaşık 400 danışman, durumu “riskli” olarak belirlenen ailelerle görüşmeye başladı. Yakın bir gelecekte ise yurt genelinde binlerce aile danışmanına ihtiyaç duyulacak. Sosyal hizmet ilkesi gereğince belediyelerin de aile danışmanlarını bünyelerinde çalıştırmaları bekleniyor.
Memurlara Başka Kuruma Geçiş İmkânı: Halen herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta olan ve yönetmelikte belirtilen programlardan mezun durumunda bulunan memurlar da bu sertifikayı almayı tercih edebilir. Çünkü Aile Danışmanlığı sertifikasını alan kamu görevlileri ilgili birimlere geçiş için başvurulabilme şansına sahip olabilecekler.
Özel Aile Danışma Merkezi Açma İmkânı: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından çıkarılarak Resmi Gazetede yayımlanan yönetmeliğe göre bir sekreter, bir hizmet yetkilisi ve bir aile danışmanı ile özel büro açmak mümkün olacak. Bu bürolar özel hizmet verebildiği gibi devlet de anlaşmalı özel danışma bürolarından gerektiğinde hizmet satın alabilecek.