Diyetisyen Berat Ünüvar ve Eczacı Erhan Şen’in verdiği seminere akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı. 
Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde Berat Ünüvar ve Eczacı Erhan Şen slaytlar eşliğinde beslenme sorunu yaşayan çocuk ve yetişkin hastaların beslenme şekilleri üzerine anlatımlarda bulundular. 

“Beslenme durumu ve beslenme yolunun seçimi çok önemli”

Diyetisyen Berat Ünüvar, doğal beslenmenin mümkün olmadığı durumlarda, enteral beslenmeye (besinlerin oral yol ya da gastrik tüplerle verilmesi) başvurulduğunu belirterek, bu tip durumlarda beslenme durumunun değerlendirilmesinin ve beslenme yolunun seçilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi. 

Diyetisyen Ünüvar, beslenme bozukluklarında sıvı dengesinin devamının sağlanmasının önemine dikkat çekerek, “Organizmadaki değişiklikler dikkate alınmalı, normal ve ekstra kayıplar göz ardı edilmemeli, çocuklar büyüme ve gelişme açısından ayrıca değerlendirilmelidir.” dedi.  

“Enfeksiyon riskinden korunmak için sterilizasyon şart”

Eczacı Erhan Şen ise parenteral beslenme (besinlerin damar içi, deri altı veya periton içi olarak verilmesi) hakkında sunum yaparak, çocuk ve yetişkin hastaların beslenme sorunu yaşadığı, oral ya da enteral beslenmenin mümkün olmadığı durumlarda parenteral beslenme yapılması gerektiğine dikkat çekti.  

Eczacı Şen, parenteral beslenmede katetere (vücut boşluğuna, damara veya kanala sokulabilen tüp) bağlı enfeksiyon riskinin yüksek olduğunu vurgulayarak, enfeksiyondan korunmak için sterilizasyona çok dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Keriman Yıldız’ın, Berat Ünüvar ve Erhan Şen’e teşekkür belgesi vermesinin ardından seminer sona erdi.