Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) TÜBİTAK 4004 programı tarafından desteklenen ve KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Biz Kimiz Geleceğin Mühendisleriyiz” adlı bilim kampının kapanış töreni yapıldı. 
Bir hafta süren etkinliğin kapanış törenine KMÜ Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarlı, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kapanış programının ilk konuşmacısı olan Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, bu gibi projeler sayesinde Karaman’daki öğrencilerin daha donanımlı bireyler haline gelerek uluslararası arenada da başarılı olacaklarını ifade etti. 

“Eğlenerek öğrenme”

Programda konuşan KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım da kalıcı öğrenmenin sağlanabilmesi için eğitimin eğlenceli hale getirilmesi gerektiğine dikkat çekerek bir haftalık sürede kampa katılan kursiyerlerin eğlenerek öğrendiklerini dile getirdi. 

Yeni kurulan üniversitelerin her alanda gelişme çabası içinde olduğunu dile getiren Yıldırım, KMÜ olarak 6 yılda bilimsel ve teknolojik altyapının yanında sosyal alt yapı olarak da çok fazla yol kat ettiklerini sözlerine ekledi. Kampın mühendislik ve fen bilimleri alanında gerçekleştiğini belirten Yıldırım, yakın zamanda sosyal bilimler alanlarında da bu tip etkinliklerin yapılacağının müjdesini verdi.

Kapanış programında söz alan KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu ise böyle bir programın düzenlenmesine destek sağlayan üniversite yönetimine ve emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Kamp boyunca “Kendi Robotunu Kendin Yap”, “Web Sayfamı Yapıyorum”, “Kendi DNA’mı Görüyorum”, “Elmadan Cips Olur mu?”, “Güneş Pilimi Kendim Yapıyorum”, “Nano Malzemeyi Görüyorum”, “Geleceğin Mühendis Adayları Beton Döküyor”, “CNC Tezgâhında Adımı Yazıyorum”, “Geleceğin Mühendisleri Ebru Sanatı Yapıyor” gibi bilimsel çalışmalar yaparak öğrenen kursiyerler fabrika gezisi, piknik ve capoeira dansı gibi sosyal aktivitelerle de eğlendi.

Program kursiyerlere ve eğitimcilere sertifika verilmesiyle son buldu.