Yunus Emre Konferans Salonunda saat 15.30’da gerçekleştirilen konferansa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Metin Sezer, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Çocuk Gelişimi ile Yaşlı Bakımı Programlarında öğrenim gören 8 öğrenci tarafından çocuklarda ve yaşlılarda ihmal ve istismar konusunda ayrıntılı bilgiler verildi.

İhmal ve istismarın tanımları yapıldıktan sonra istismarın nedenleri, sonuçları ve alınması gereken önlemleri içeren bir slayt gösterisi sunuldu.

Alt sosyo-ekonomik düzeydeki ortamlarda ihmal ve istismar olaylarının daha sık görüldüğü vurgulanarak, çocukluk döneminde şiddet gören anne babaların, kendi çocuklarında da aynı davranışları sergiledikleri belirtildi.

Yaşlıların daha çok yakınlarından istismar gördükleri ifade edilerek, yaşlı bireylerin fiziksel ve zihinsel yetersizliklerinin bu istismarlara temel oluşturduğu da vurgulandı.

Konferans sonunda Yaşlı Bakımı Programında öğrenim gören öğrencilerin, 18-24 Mart yaşlılar haftasında gerçekleştirdikleri “Her Yaşlı İçin Bir Fidan” etkinliği, slayt gösterisi halinde sunuldu. Slayt gösterisinde yer alan fotoğraflar, konuklar tarafından beğeniyle izlendi.