Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğu Başkan Yardımcısı Ahmet Bozdoğan açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasının ardından Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, dijital pazarlama projesi hakkında açıklamalarda bulunarak, “TEB, finansal okuryazarlık eğitimleri vererek projeye destek oldu. Biz de bu eğitimlere dijitali ekleyerek daha da fazla geliştirdik.” dedi.

Dijital Para Teknoloji’nin kurucusu Ali Sermet Taşdöğen ise öğrencilere Blockchain (BC) ve kodlama eğitimi verdi. Geleceği şekillendirecek teknolojiler hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla üniversiteye seve seve geldiğini belirterek sözlerine başlayan Taşdöğen, “Blockchain zincir teknolojisi, Türkiye’ye biraz geç geldi. Teknolojinin gelişimi 80’li yıllardan itibaren başladı. İnternetin hayatımıza girmesiyle de insanların kişisel bilgilerine bir saldırı durumu meydana geldi.” dedi.

Taşdöğen konuşmasının devamında dijital para birimi olan Bitcoin’in kuruluşu ve gelişimi hakkında bilgiler aktararak şunları söyledi: “BC, verilerin kayıt altında tutulduğu ve asla silinmediği bir zincirdir. BC teknolojisine veriler doğru bir şekilde girildiği zaman aracıya gerek kalmadan bilgileri ayrıntılı bir şekilde görebilirsiniz. Önceleri mektupla haberleşip ansiklopedi ile bilgiye ulaşırken şimdi internetten mail üzerinden yazışıp yayınlanan bir makale ile bilgiye kolaylıkla ulaşabiliyoruz. BC teknolojisi ile dünyada yenilik ekonomik olarak kendisini gösterecek ve eft gibi para gönderim işlemleri gecikmeyecektir. BC, merkezi değil gayri merkezi dağıtık bir sisteme dayanıyor. Ayrıca BC‘de kriptoloji yaygın bir şekilde kullanılır. Siz de kendi BC uygulamanızı geliştirip bir kod yazıp canlı olarak uygulamayı kullanabilirsiniz. Birçok ülkede yolsuzluk ve rüşvetin engellenmesi için ve sayım sıkıntısı olan ülkelerde oy kullanmak için de BC uygulaması kullanılıyor.“

Eğitim plaket takdimi ve on şanslı öğrenciye powerbank hediye edilmesinin ardından sona erdi.