Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına üniversite personelinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Farabi Programı’nın içeriği hakkında anlatımda bulunan Arş. Gör. Nimet Can Çoşkun, program sayesinde Türk üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilerin, gerekli koşulları sağladıkları takdirde Türkiye’deki herhangi bir üniversitede öğrenimlerine devam edebileceklerini dile getirdi.

Başvurular 2 Mart’ta Başlıyor

Arş. Gör. Nimet Can Çoşkun, program ile öğrencilerin yeni bir üniversitede farklı ekollerdeki hocalardan eğitim alma şansı bulacağına dikkat çekerek, “Yeni bir sosyal çevre, farklı bir vizyon geliştirme, gidilen üniversitenin tüm akademik ve kültürel etkinliklerinden faydalanma ve karşılıksız burs imkanı program kapsamında öğrencilerimize sunuluyor.” dedi.

Başvuru koşulları ve kayıt için gerekli belgeler hakkında da açıklamalarda bulunan Arş. Gör. Nimet Can Çoşkun, Farabi Programı başvurularının 2 Mart’ta başlayıp 13 Mart’ta sona ereceğini hatırlattı.

Farabi Programı bilgilendirme toplantısı katılımcıların sorularının cevaplanması ve konuyla ilgili karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.