Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Yüksekokulunda (KMÜ SYO) mezuniyet heyecanı yaşandı. Yüksekokuldan mezun olan 64 hemşire, üniversitenin Yeni Spor Salonunda düzenlenen törenle kep attı.
Törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Sağlık Yüksekokulu öğretim elemanları, mezunlar ve aileleri katıldı. Tören, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin’in mesajının okunmasıyla başladı. Yurtdışı görevi nedeniyle törene katılamayan Prof. Dr. Şahin, mesajında “Akademik çalışmalarım gereği yurtdışında olacağımdan dolayı kıymetli öğrencilerimin mezuniyet törenine katılamamanın hüznünü yaşıyorum. Değerli öğrencilerimizin ve velilerimizin affına sığınarak, mezuniyet programının hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Tüm öğrencilerimizin bu anlamlı gününü kutlar, ömür boyu sağlık ve başarılar dilerim.” dedi.

Mezunların isimlerinin teker teker okunarak sahneye davet edilmeleriyle devam eden törende, mezun öğrencilerin yakınları ve sevdiklerine hitaben söyledikleri mesajlar da paylaşıldı.

“Başarı zaman ve emek gerektirir”

Mezunların yerlerini almalarının ardından Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümünü birincilikle bitiren Gülçin Korkmaz, arkadaşlarını temsilen bir konuşma yaptı. Korkmaz, başarının hiçbir zaman tesadüf olamayacağını vurgulayarak başarılı olmak adına arkadaşlarıyla birlikte çok fazla zaman ve emek sarf ettiklerini dile getirdi. “Bitiş çizgisine önce gelmek bana nasip oldu.” diyen Korkmaz, hocalarına teşekkür ederken “Hastalara en iyi bakım ve hizmeti vereceğine inandığım tüm arkadaşlarımı kutluyorum.” dedi.

“Kuruluşunun 17. yılında 14. dönem mezunları”

Gülçin Korkmaz’ın ardından, Sağlık Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Nejla Canbolat söz alarak Sağlık Yüksekokulunun kuruluşunun 17. yılında 14. dönem mezunlarını verdiğini dile getirdi.

Yrd. Doç. Dr. Canbolat, “Bugün, dünyaya geldikleri andan itibaren üzerlerine titrediğimiz, emek verdiğimiz, gözbebeklerimizi, evlatlarımızı başarılı olacakları inancıyla yaşam mücadelesinin içine uğurlamanın vakti geldi. Öğrencilerimizin bu güne kadar gösterdikleri başarıların meslek hayatlarında da devam edeceğini hep birlikte göreceğiz ve onlarla şeref duyacağız. Sizler, hastalık iniltilerini dindirecek, sağlık sevinçlerini coşturacak, biricik vatanımızı huzurla yaşanacak bir toprak olarak ilelebet devam ettireceksiniz. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi kimliğinizi onur duyarak taşımanız dileğiyle hepinize huzurlu bir hayat diliyorum.” şeklinde konuştu. 

“İnsan öğrenmeyi bıraktığında yaşlanmaya başlar”

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, velilere hitap ederek “Bize emanet ettiğiniz evlatlarınızı zihinlerinde hizmet aşkı, yüreklerinde insan sevgisiyle size emanet ediyoruz. Dünyanın en vefakar ve en cefakar insanları olarak bu tabloda en büyük emek sizindir. Dilerim, en kötü gününüz bugün gibi olsun.” dedi.

Eğitimin diploma almakla bitmeyeceğini, insan ömrünün sonuna dek süreceğini söyleyen Rektör Gökmen, “İnsan öğrenmeyi bıraktığında yaşlanmaya başlar, der Henry Ford. Maalesef Türkiye’de insanlar 18’li yaşlarda yaşlanmaya, 30’lu yaşlarda ölmeye, 70’li yaşlarda gömülmeye başlıyor.” şeklinde konuştu.

Rektör Gökmen, yaşarken ölmeyi değil, öldükten sonra da yaşamayı hedeflemek gerektiğini belirtti; insanlara katkı vererek ve onların gönlünü kazanarak bunun temin edilebileceğini ifade etti.

Hayatın tebessüm biriktirme ve dostların sayısını artırma yarışı olduğunu vurgulayan Gökmen, mezunlara işlerini iyi yapmaları tavsiyesinde de bulundu. Rektör Gökmen, Martin Luther King’e ait “Sizden sokakları süpürmeniz istendiğinde öyle süpürün ki Michelangelo'nun resim yaptığı, Beethoven'ın beste yaptığı ve Shakespeare'in şiir yazdığı gibi süpürün. Öyle güzel süpürün ki gökteki ve yerdekiler bakıp burada dünyanın en iyi çöpçüsü yaşıyor desinler.“ sözünü aktararak öğrencilere yollarının açık ve geleceklerinin aydınlık olması temennisiyle konuşmasına son verdi.

Mezuniyet heyecanı devir-teslimle devam etti. Mezun öğrenciler, kendilerine teslim edilen bayrak ve flamayı alt sınıftaki arkadaşlarına devrettiler. Devir-teslimin ardından Yüksekokul birincisi Gülçin Korkmaz, mezuniyet kütüğüne ismini çaktı ve Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’in elinden başarı belgesi ile diplomasını aldı.

Törende, okulunu dereceyle bitirenlere ve tüm mezunlara Sağlık Yüksekokulu öğretim elemanları ve personeli tarafından diplomaları verildi. Mezunların hep bir ağızdan hemşirelik yemini etmelerinin ardından kepler havaya fırlatılarak okul hayatına veda edildi.