Şifa Boztepe, Kerkük ve Ortadoğu’nun kimileri için istikrarsızlığı kimileri için ise petrol zengini bir bölgeyi çağrıştırdığını dile getirerek, “Bizim için Kerkük ve Ortadoğu insanlığın seyrinin değiştiği yerdir. Yarının geleceği olan biz gençler bu bölgenin önemini bilmek zorundayız ve bu bölgede yaşananları iyi okumalıyız.” dedi.

Kerkük’ün bulunduğu bölge ile ilgili tarihi ve dini bilgiler paylaşan Boztepe, bölgenin Türk milletinin milli davalarından birisi olduğunu vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kerkük, dinsel ve tarihsel değerleri açısından ülkemiz ve milletimiz için çok önemli bir yere sahiptir. Musul ve Kerkük ülkemizin bir parçasıdır. 1926 yılında yapılan Ankara Antlaşması ile bu topraklar bizlerden koparılmaya çalışıldı. Kerkük meselesine yabancı kalmadan kendi meselemiz gibi bakmamız gerekiyor.”

Kuzey Irak’ta yaşanan gelişmelerle ilgili de anlatımlarda bulunan Şifa Boztepe, konferansın ardından öğrencilerle geleceğe yönelik kariyer planlamaları hakkında sohbet etti. Plaket takdiminin ardındın konferans sona erdi.