16-22 Mart tarihleri arasında KMÜ’de düzenlenecek etkinliklerin konu başlıkları şu şekilde: “Erkeklik İstisnai Bir Durumdur (Resim Sergisi), Avrupa Birliği'nin Genişleme Stratejisi ve Türkiye- AB İlişkileri, Taşkale Seyirlik Oyunları, ‘Bu Bahar Kadınlar Önce Yürüyecek’ (Belgesel Gösterimi), Çanakkale Oratoryosu, ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma’ (Resim Sergisi), ‘Uçurtmayı Vurmasınlar’ (Sinema Gösterimi), Düşünceler ve Kavramlar (Ulu'l-emr Kavramı), Görgü ve Nezaket Kuralları Kursu”.

Pazartesi Üç Etkinlik

Haftanın ilk etkinliği Toplum Gönüllüleri Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenecek olan ‘Erkeklik İstisnai Bir Durumdur’ konulu resim sergisi olacak. SKS Sergi Alanındaki etkinlik saat 9’da başlayacak.

Diğer etkinlik ise ‘Avrupa Birliği'nin Genişleme Stratejisi ve Türkiye- AB İlişkileri’ konulu konferans olacak. Oturum başkanlığını TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinden Prof. Dr. Tuğrul Arat’ın yapacağı konferansa Çankırı Karatekin Üniversitesinden Doç. Dr. Hatice Yazgan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinden Doç. Dr. Birgül Demirtaş, Avrupa Birliği Bakanlığı Siyasi İşler Başkanı Ege Erkoçak konuşmacı olarak katılacak. KMÜ İİBF Prof. Dr. Kemal Esengün Konferans Salonundaki konferans saat 13.30’da başlayacak.

Pazartesi gününün son etkinliği ise Taşkale Seyirlik Oyunları Gösterimi olacak. Sağlık Kültür ve Etik Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenecek olan etkinlik SKS 2 Nolu Konferans Salonunda saat 18’de başlayacak.

Bu Bahar Kadınlar Önce Yürüyecek

Akademik Gençlik Öğrenci Topluluğu tarafından 17 Mart Salı günü ‘Bu Bahar Kadınlar Önce Yürüyecek’ konulu belgesel gösterimi düzenlenecek. SKS 2 Nolu Konferans Salonundaki belgesel gösterimi saat 14’te başlayacak.

İki Farklı Çanakkale Oratoryosu

Sinema ve Tiyatro Öğrenci Topluluğu 18 Mart Çarşamba günü ‘Çanakkale Oratoryosu’ düzenleyecek. SKS 1 Nolu Konferans Salonundaki oratoryo saat 14’te başlayacak.

Aynı gün içerisinde Ata Öğrenci Öğrenci Topluluğu da ‘Çanakkale Oratoryosu’ düzenleyecek. Oratoryo SKS 2 Nolu Konferans Salonunda saat 14’te başlayacak.

Perşembe Üç Etkinlik

Atatürkçü Düşünce Öğrenci Topluluğu tarafından ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma’ sergisi düzenlenecek. SKS Sergi Alanında açılacak sergi, saat 10’dan itibaren ziyaret edilebilecek.

Günün ikinci etkinliği Felsefi Düşünce Öğrenci Topluluğunun düzenleyeceği ‘Uçurtmayı Vurmasınlar’ konulu sinema gösterimi olacak. SKS 1 Nolu Konferans Salonunda gerçekleştirilecek film gösterimi saat 14.30’da başlayacak.

İslami İlimler Fakültesinin düzenleyeceği Düşünceler ve Kavramlar seminerlerinin bu haftaki konusu ‘Ulu'l-emr Kavramı’ olacak. Akademik ve idari personelin katılımıyla gerçekleştirilecek olan seminer SKS VIP Salonda saat 15’te başlayacak.

İsmet Topaloğlu ile Keyifli Bir Hafta Sonu

Sürekli Eğitim Merkezi tarafından düzenlenecek ‘Görgü ve Nezaket Kuralları Kursu’nda etkili ve güzel konuşma uzmanı İsmet Topaloğlu öğrencilerle buluşacak. Cumartesi ve Pazar günü SKS 1 Nolu Konferans Salonunda gerçekleştirilecek kurs, her iki gün de saat 10’da başlayacak ve 16’ya kadar sürecek.