2015-2016 eğitim-öğretim döneminde Kırgızistan Ekonomi Üniversitesinden gelen Altynai Keldibakova KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünde, Institut Superieur de Commerce et d’Administration des Entreprises Finans Enstitüsünden gelen Fatima Zahra Mechyakha ise KMÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalında öğrenimlerini tamamladılar. 
KMÜ Mevlana Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Murat Yıldız, Mevlana değişim programının KMÜ’nün dünyaya açılan penceresi olduğunu söyleyerek, “Program, kurum olarak bizim uluslararası standartlara daha çok yaklaşmamızı sağladı. Öğrencilerimizin eğitimleri dışında her türlü ihtiyaçları ile birebir ilgilendik ve bu sayede hem üniversitemiz hem de Türkiye adına olumlu bir imaj oluşturduk. Bu imajla birlikte farklı ülkelerden gelen öğrencilere de kapılarımızı aralamış olduk.” dedi.
“Çocukluk hayalimiz gerçek oldu”
Mevlana değişim programının ilk öğrencileri olan Altynai ve Fatima, Karaman’ı ve üniversiteyi çok beğendiklerini ifade ederek burada olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Altynai ve Fatima, öğrenimleri sonunda aldıkları sertifika için mutlu olduklarını belirterek, “Çocukluk hayalimiz gerçek oldu. Farklı bir kültür içinde eğitim almak hayatımızda renkli bir sayfa açmamıza sebep oldu. Bize bu fırsatı tanıyan Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesine çok teşekkür ederiz.” şeklinde konuştular.