Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan seminerde Habitat Derneği Eğitmeni ve aynı zamanda KMÜ Yüksek Lisans Öğrencisi Tuğba Alasırt öğrencilere bütçe oluşturma, ekonomilerini yönetebilme, sosyal medyanın kullanımı üzerine anlatımlarda bulundu.

Çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim seminerinde öğrencilere öncelikli olarak Habitat’ın faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Tuğba Alasırt öğrencilere bütçe yapmanın önemi hakkında bilgi verirken, “Hayatınızı planlı yaşamaya özen gösterin. Bütçe yaparak yaşamamız durumunda hayatımızı daha kolay sürdürebiliriz. İnsanlar, şirketler ve devletlerin tamamı bütçe yaparak ayakta kalırlar. Tasarruf edin ve gereksiz harcamalardan kaçının. Aile bütçenizi düşünerek acil durumlarda kullanılacak giderler için planlama yapmaya özen gösterin.” dedi.

Öğrencilere; gelir-gider dengesi, bütçe yapma, tasarruf ve para biriktirme, yatırım yapma ve borçlanma gibi konularla ilgili slayt sunumu üzerinden bilgiler aktaran Alasırt, sağlıklı bir finansal gelecek oluşturmak için gençlere tavsiyelerde bulundu.

Alasırt, eğitim seminerinin ‘dijital okuryazarlık’ ile ilgili bölümünde ise geleneksel okuryazarlık ve günümüzdeki okuryazarlık modelleri üzerine karşılaştırmalar yaparak günümüzde kullanılan sosyal medya araçlarını tanıttı ve toplumdaki kullanım amaçları ile kullanım oranları hakkında bilgi verdi.

Sosyal medyanın doğru kullanılması gerektiğini hatırlatan Alasırt, “Sosyal medyanın insanlar üzerinde yoğun bir etkisi olabiliyor. Güzel bir şeyin zincirleme olarak paylaşılmasının yanı sıra bazen kötü paylaşımların ve yanlış bilgilendirilmelerin de zincirleme yayılması ile olay farklı boyutlara ulaşabilmektedir. Bu sebeple sosyal medya kullanımlarında bilinçli olmak ve faydaya yönelik kullanım önemli bir hal alıyor.” şeklinde konuştu.

Eğitim semineri Eğitmen Tuğba Alasırt’ın öğrencilerin sorularını cevaplandırması ve katılım belgelerinin dağıtılmasının ardından sona erdi.