Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda Paramı Yönetebiliyorum Projesi master eğitmeni Ahmet İhsan Demirci’nin gerçekleştirdiği söyleşiye çok sayıda öğrenci katıldı.

Bütçe, harcamalar, birikim ve borçlar gibi finansal konuların pekçok farklı örnekle aktarıldığı söyleşinin açılış konuşmasını yapan KMÜ Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğu Başkanı Şehriban Ünlü “Genç Girişimciler Topluluğu olarak toplumsal duyarlılığı çeşitli projelerle somutlaştırmak için çaba sarf ediyoruz. Sosyal ve kültürel faaliyetler organize ederek öğrenciler arasındaki iletişim, uyum ve işbirliğini sağlamayı hedefliyoruz. Bilginin ve yaşam görüşünün sadece derslerle kazanılmayacağı düşüncesinden hareketle ülkemizde faaliyet gösteren en yaygın şirket ve kurumları üniversitemize davet ediyoruz.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından sahneye çıkan Ahmet İhsan Demirci “Paramı Yönetebiliyorum” projesinin, Visa Europe ve Türkiye’deki üye bankaların destekleriyle Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ortaklığında 2009 yılında hayata geçirildiğini ifade etti.

Demirci, “Türkiye’de finansal bilinç oluşturulması için kamu, özel sektör ve sivil toplumu ilk kez bir araya getiren bu proje ile uzun vadede gençler arasında finansal bilincin geliştirilmesi, gençlerin kendi bütçelerini yapabilmeleri ve finansal ürünleri doğru kullanabilmelerini hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda bu güne kadar Türkiye’nin 78 ilinde 15-30 yaş arasındaki gençlere gelir-gider dengesi, bütçe yapma, tasarruf ve para biriktirme, yatırım yapma ve borçlanma gibi konuları kapsayan ücretsiz eğitimler verdik.” dedi.

"Paramı Yönetebiliyorum" konulu söyleşisinde gençlere paralarını nasıl kullanmaları gerektiğini anlatan Ahmet İhsan Demirci, sağlıklı bir finansal gelecek oluşturmak için gençlere tavsiyelerde bulunarak “Kendinize göre bir bütçe oluşturun. Gelirlerinizi de dikkate alarak bir ödeme planı yapın. Almak istediğiniz bir şey olduğunda on saniye düşünün ve ihtiyaç mı istek mi olduğuna karar verin. Bankaların hayatınızı kolaylaştırmak adına sundukları ödeme ve birikim hizmetlerinden yararlanırken bilinçli davranın.” şeklinde konuştu.

Söyleşi Ahmet İhsan Demirci’nin öğrencilerin sorularını cevaplandırması ve katılım belgelerinin dağıtılmasının ardından sona erdi.