Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) evsahipliğinde, KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (PTTO), Konya Teknokent ve Selçuk Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) işbirliği ile ‘2. Patent Bilgi Günü’ toplantısı düzenlenecek.

KMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan 'PADES Patent Desteği Ulusal Patent Mevzuatı ve Uygulamaları' konulu ‘2. Patent Bilgi Günü’ toplantısı 18 Eylül Çarşamba günü, 10:00-12:45 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in katılımıyla gerçekleştirilecek olan toplantıda, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Selçuk TTO Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Bayram Sade’nin PADES Patent Desteği ile ilgili tanıtımının ardından, kimlerin patent başvurusu yapma hakkına sahip olduğu ve patent başvurularının nereye yapılabileceği konularında bilgi verilecek. 

Toplantıda ayrıca buluş, buluşçu ve tescil süreci gibi kavramlar hakkında da bilgilendirme yapılarak, patent desteği ve ulusal patent mevzuatı ile ilgili konularda katılımcılar aydınlatılacak.