Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Burak Güven’in yazdığı ve yönetmenliğini Karaman TOKİ Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Lütfi Torcu’nun üstlendiği ‘Eşref Paşalılar’ isimli tiyatro oyunu sahne aldı. Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile KMÜ işbirliğinde sergilenen oyunda üniversite ve lise öğrencilerinden oluşan sekiz oyuncu yer aldı.
KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Konferans Salonunda sahnelenen tiyatro oyununda İzmir’in Eşref Paşalılar semtinde mahalle halkının semte atanan yeni bir hoca ile yaşadıkları anlatıldı.

“Toplumu düzeltmeye kendimizden başlamalıyız”

‘Eşref Paşalılar’ tiyatro oyunu hakkında konuşan Lütfi Torcu, toplumda yaşanan olumlu değişikliklerin yalnızca öğretmenler ya da imamlar sayesinde gerçekleşmeyeceğini belirterek, “Toplumdaki gelişim ve değişime o toplumda yaşayan her bireyin etkisi söz konusudur. Yaptığımız her şey sudaki dalgalar gibi çevremize yayılacağından, söylemlerimize ve davranışlarımıza çok dikkat etmeliyiz. Toplumu düzeltmeye önce kendimizden başlamalıyız. Bu oyunda da dikkat çekmek istediğimiz nokta buydu.” diye konuştu.