Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Genç İşadamı Bestami Kuru ‘Öğrenci Olmak Zor Geldi, İş Adamı Oldum’ başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. KMÜ Sosyoloji Öğrenci Topluluğu tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Karamanoğlu Mehmetbey Konferans Salonunda düzenlenen seminere çok sayıda öğrenci katıldı.
“Öğrenci olmak zor mu?”

Öğrencilik hayatına dair anılarını paylaşan Bestami Kuru, salondakilere ‘Öğrenci olmak zor mu?’ sorusunu yöneltti ve öğrencilerin bu konu hakkındaki görüşlerini aldı. Öğrencilik döneminde sınavların kendisi için problem olduğunu ve bunun için de öğrenciliğin kendisine göre zor olduğunu belirten Kuru, “Öğrenciliğim boyunca kendi ayaklarım üzerinde durmak mümkün olmadığı için bu dönem benim adıma zor geçti.” dedi. 

“Yaşınız gençken girişimci olmanın yollarını araştırın”

Öğrencilere girişimcilik hakkında fikirlerini soran Bestami Kuru, bu konudaki düşüncelerini paylaşarak, “Yaşınız gençken, girişimci olmanın yollarını aramanız gerekir.” tavsiyesinde bulundu.  Kuru, “Deneme yanılma lüksünüz ve zamanınız var, esnek bir yapıya sahipsiniz, hem zaman hem de tecrübe olarak maddi anlamda kaybedecek çok büyük bir sermayeniz de yok. En büyük sermayeniz, enerjiniz ve ortaya koyduğunuz emek. Bu dönemi iyi değerlendirin.” şeklinde konuştu. 

“Kazananlar asla bırakmayan, hayalci insanlardır”

Bestami Kuru, kendisinin girişimci olmayı seçmesindeki etkenlerden bahsederek, “Kaybedebileceğim şeyler sınırlıydı fakat girişimci olursam kazanabileceklerimin bir sınırı olmadığını düşünüyordum. Hiçbir insan dünyaya kaybetmek için gelmedi. Herkes kazanmak için çalışıyor ve bunun üzerine planlar kuruyor. Kazananlar asla bırakmayan, hayalci insanlardır.” dedi.

“Hayata sürekli pozitif bakabilmeliyiz”

Hayatta başarılı olmanın diğer bir yolunun da mutlu olmaktan geçtiğini söyleyen Bestami Kuru, “Hayata pozitif bakarak mutlu olabiliriz, kazanabiliriz fakat hayata sürekli negatif bakmaya devam edersek elimizdekilerin dahi kıymetini bilemeyiz. Hayatım mükemmel değil ancak sahip olduğum her şeye minnettarım ve her zaman daha iyisi için çalışıyorum. İnsanların bu anlayışta olması onların mutlu olmasını ve başarıya ulaşmasını sağlayacaktır.” dedi.

Geçen yıl da aynı salonda konferans verdiğini hatırlatan Bestami Kuru, bu yıl hedef kitlesini daha da genişlettiğini, bunun da kendisini dinleyen insanlara gerçekten bir şeyler kattığının göstergesi olduğunu söyledi. Seminerin sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Kuru’ya Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal’ın plaket vermesinin ardından etkinlik son buldu.