Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 2. Geleneksel Kutlu Doğum Sergisi’nin açılışı yapıldı.  Bilinçli Gençler Öğrenci Topluluğu tarafından gerçekleştirilen ve açılışını İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Alagöz’ün yaptığı sergiye akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. 
Sakal-ı Şerif Gösterimi Yapıldı

Peygamber Efendimizin hayatının kronolojik olarak anlatıldığı etkinlik kapsamında Karaman Zinnureyn Cami İmam Hatibi Yusuf Kömürcü tarafından KMÜ’ye getirilen Sakal-ı Şerif de sergi içerisinde ziyarete açıldı. 21 kutsal emanet fotoğrafı ve 63 adet Hadis-i Şerif’in yer aldığı ve yoğun ilgi gören Kutlu Doğum Sergisi’nde aynı zamanda Peygamber Efendimizin sahabelerinin isimleri de yer aldı. 

“Maketlerle Peygamber Efendimizin Hayatı”

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde düzenlenen ‘Kutlu Doğum Sergisi’nde Peygamber Efendimizin hayatı boyunca yaşamış olduğu önemli olaylar üç boyutlu maketler eşliğinde tanıtıldı. Kâbe, Mescid-i Nebevi, Sevr Mağarası gibi kutsal mekânların yanı sıra Hicret’in de canlandırıldığı maketler ilgiyle izlenirken Peygamber Efendimizin o dönemde yemiş olduğu yiyecekler ve bu yiyeceklerin faydaları da sergide anlatıldı.