KMÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ve ACCUCOMS firmasından Buğra Şengün’ün verdiği eğitimi KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, daire başkanları ve akademisyenler takip etti.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitimde personele Elsevier Scopus, ScienceDirect ve Mendeley akademik veritabanları hakkında bilgi verilirken online demolar üzerinden örnek taramalar yapıldı.

Eğitmen Buğra Şengün, ScienceDirect veritabanının bilim, teknoloji ve tıp alanlarında 33 binden fazla elektronik kitap ve 2 bin 500'den fazla elektronik dergi başlığı içeren Elsevier'in hakemli tam metinli bir veritabanı olduğunu açıklarken Scopus’un hakemli yayınlardan oluşan en büyük makale özü ve atıf veritabanı olduğunu söyledi.

Mendeley veritabanı hakkında da bilgi veren Buğra Şengün “Mendeley, akademik makalelerinizi yazarken referanslarınızı düzenlemek için kullanabileceğiniz ve bilgisayarınızdaki sanal kütüphanenizi kurup kolayca dokümanlarınıza ulaşabileceğiniz tamamen ücretsiz bir platformdur.” açıklamasında bulundu.

KMÜ akademisyenlerinin kaliteli ve hakemli bilimsel bilgiye en hızlı ve en etkin yoldan erişebilmesinin yanı sıra akademik araştırmalarına hız kazandırmasını amaçlayan eğitim programı, soru ve cevapların ardından sona erdi.