Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Felsefi Düşünce Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen Sinema Günlerinin üçüncü haftasında Vizontele filmi öğrencilerle buluşturuldu.
“Televizyonun Evlere Girmesinin Hikayesi”

Yılmaz Erdoğan’ın yazıp Ömer Faruk Sorak’la birlikte yönettiği ve Deli Emin karakterini canlandırdığı 2001 yapımı Vizontele filminde olaylar 1974 yılı başında Van'ın Gevaş ilçesinde geçiyor. Filmde televizyonun ilçeye ilk gelişiyle yaşanan sosyal olaylar esprili ve düşündürücü biçimde anlatılıyor.

“Öğrencilere Yeni Bir Bakış Açısı”

Sinema Günleri hakkında açıklamada bulunan KMÜ Felsefi Düşünce Öğrenci Topluluğu Başkanı Faruk Şahin, üniversite gençliğini toplumsal konularda kafa yormaya teşvik etmenin yanı sıra topluluk olarak üniversitedeki sanatsal ve kültürel faaliyetlere katkıda bulunmak amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti.

Başkan Şahin, “Dönem sonuna kadar devam edecek olan ve önümüzdeki yıl ikincisini gerçekleştireceğimiz Sinema Günlerine yeni ve farklı bir bakış açısı kazanmak isteyen tüm öğrenci arkadaşlarımı davet ediyorum.” şeklinde sözlerini tamamladı.