Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (KMÜSEM) tarafından düzenlenecek olan YDS kursunun bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonu’nda 07 Ekim Pazartesi günü yapılan toplantıda Selçuk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasin Aslan ve KMÜ Yabancı Diller Bölümü Okutmanı Hasan Kızılkaya kurs adaylarına, verecekleri eğitimin kapsamı hakkında bilgi verdi. 

YDS soru ağırlıklarını ve konu dağılımını analiz eden Aslan “2013’ten itibaren KPDS, ÜDS, TUS, DUS yapılmıyor, tüm yabancı dil sınavları YDS adı altında birleştirildi. Bu nedenle birçok alanda bilgi sahibi olunmalı. Sınav süresi de daraltıldığı için mutlaka sistemli çalışmak gerekiyor.” şeklinde konuştu.

İngilizce öğreniminin başarısının araştırıldığı bir çalışmada Türkiye’nin 44 ülke arasından 43. olduğunu kaydeden Aslan “Bir tek Kazakistan’ı geçebilmişiz. Bu sistemin değişmesi gerekiyordu. Bu sebeple sınav sisteminin değişmesini ve sadece dil bilgisi değil de daha çok anlamaya yönelik kelime bilgisi içermesini olumlu bir düşünce olarak görüyorum.” diye konuştu.

Katılımcılara sorulan sorular karşılığında kitap hediye edilmesinin ardından toplantı sona erdi.

KMÜSEM tarafından düzenlenen YDS kursu 21 Ekim 2013 tarihinde başlayacak ve 02 Nisan 2014’te sona erecek. Kurs, hafta içi grubuna pazartesi ve çarşamba 09.00-12.00 ya da 17.30-20.30, hafta sonu grubuna ise cumartesi ve pazar günleri 09.00-12.00 saatleri arasında verilecek. Kursun ücreti üniversite personeli ve öğrencileri için 1.000 TL, üniversite dışından katılanlar için ise 1.200 TL olacak. Ücretler beş taksite bölünerek ödenebilecek.