Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve çok sayıda personelin katıldığı eğitim programında ilk olarak KMÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Şube Müdürü Yasemin Balta söz aldı. 
Yasemin Balta, öncelikle KMÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı çalışma şemasını anlattı. Ardından Elektronik Belge ve Arşiv Yönetim Sistemi (EBYS), e-posta servisi, arıza bildirim formu, bilişim kaynakları, ağ istatistikleri, bilgi güvenliği, internet kota sınırlaması, birim web sayfaları, 5651 sayılı kanun, akıllı kart sistemi, OGS araç takibi, sistem odası, akıllı sınıf, Eduroam, Android uygulaması gibi konularda bilgi paylaştı.
Yasemin Balta, sunumunu Alvin Toffler’in sözü ile tamamlayarak “Gelecekte cahil olarak tanımlanan kimseler okuma yazma bilmeyenler değil, bilgiye nasıl ulaşacağını bilmeyenler olacaktır.” dedi.
Eğitimde KMÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personellerinden Mustafa Yıldız güvenli ağ girişi, Mehmet Sertbaş güvenli ağ dosya paylaşımı, Hamit Bahçel de Kayıtlı Elektronik Posta Sistemi hakkında ayrıntılı bilgi verdiler. 
“KEP Sistemi”
Eğitim programında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde yeni bir uygulamanın daha hayata geçirildiği vurgulanarak Kayıtlı Elektronik Posta Sistemi (KEP) adı verilen sistem sayesinde artık elektronik belge kullanan tüm kurumlarla yazışmaların elektronik ortamda yapılabileceği ifade edildi.
Örnek uygulamalara da yer verilen eğitim, katılımcıların merak ettikleri soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.