Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen eğitime KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Oktay, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci ile çok sayıda idari personel katıldı.

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Mali Hizmetler Uzmanı Oğuzhan Hop’un sunumuyla üniversite personeline, çalışmaları tamamlanarak hayata geçirilen Yönetim Bilişim Sistemi hakkında bilgi verildi. Sistem içerisinde altı ana menünün bulunduğunu dile getiren Hop bu menüleri 'raporlama, görev ve iş takibi, varlıklar, stratejik yönetim, iç kontrol ve platform işlemleri' olarak sıraladı.

Oğuzhan Hop’un ardından sahneye çıkan Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Şube Müdürü Fatih Haklı ise günümüzde kurumsal hedeflere ulaşmak için yönetim bilişim sistemlerinin kullanılmasının önem arz ettiğini ifade etti.  Bu sistemler sayesinde yöneticilere daha hızlı ve doğru bilgilerin aktarılabildiğini söyleyen Haklı, bunun sonucunda idarecilerin alacakları kararlarda daha net bilgilere sahip olacaklarını dile getirdi.

Üniversitede kurumsallaşma çalışmalarının elektronik ortama aktarılmasını sağlamak ve kurumsal hafıza oluşturmak için tasarlanan 'Yönetim Bilişim Sistemi', tüm birimlerin veri girişlerini tamamlamalarının ardından kısa süre içerisinde etkin bir şekilde kullanılmaya başlanacak.

Kurumsallaşma çalışmaları bağlamında geliştirilen 'Yönetim Bilişim Sistemi', yükseköğretimde kalite anlayışının yerleştirilmesi için de önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.