Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde düzenlemiş olduğu üniversiteyi tanıtım etkinlikleri sürüyor. Son olarak Karaman Nefise Sultan Kız Teknik ve Meslek Lisesi KMÜ’yü ziyaret ederek üniversite hakkında bilgi aldı. Öğrencilere Müdür Yardımcısı Mevlüt Karabıyık ve rehber öğretmen Senem Kuku eşlik etti. 

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen tanıtım programının açılış konuşmasını yapan KMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Metin Sezer, 2010 yılında kurulan yüksekokulun çocuk gelişimi, yaşlı bakımı, evde hasta bakımı, ilk ve acil yardım, diyaliz, engelli bakımı ve rehabilitasyon programları ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ettiğini söyledi. 

Yüksekokul bünyesinde 494 öğrenci bulunduğunu söyleyen Doç. Dr. Metin Sezer, ÖSYM sonuçlarına göre doluluk oranının yüzde 99,5 olduğuna dikkat çekerek, hedeflerinin 2014-2015 yılı için 600, 2015-2016 yılı için 650, 2016-2017 yılı için ise 750 öğrenci olduğunu belirtti. 

Açılış konuşmasının ardından KMÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Uzm. Aliye Kıray, üniversitenin akademik birimleri, eğitim olanakları ve sosyal imkânlarını slaytlar eşliğinde anlattı.

“Çocuk gelişimi bir kadına en çok yakışan meslek”

Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Yalçın, öğrencilere bölüm seçimi yaparken çocuk gelişimini tercih etmelerinden dolayı kendileriyle gurur duymaları gerektiğini belirterek, “Çocukları sevmenin önemini bilen, bu bölümde her zaman başarılı olur. Bir kadına en çok yakışan alan bence çocuk gelişimidir. Bir kadının temel görevi olan çocuk bakımını hem okulda öğreniyorsunuz hem de bireysel gelişiminiz ve çalışma ortamınızda bu bilgilerinizi kullanma imkanı yakalıyorsunuz.” şeklinde konuştu. 

Çocuk gelişimi bölümünü okumak isteyen bireylerin çocukları sevmenin yanı sıra güler yüzlü ve dinamik, girişken bir yapıya sahip olmaları gerektiğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Hatice Yalçın, bölüm mezunlarının çalışma alanlarından bahsetti. 

Daha sonra Engelli ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Mustafa Güler söz alarak bölümünü tanıttı. Öğr. Gör. Mustafa Güler, 2005 yılında yayınlanan 5378 sayılı kanun ile engellilere gerek tıbbi gerekse eğitim anlamında birçok hizmetin zorunlu kılındığını ifade ederek, engellilere sunulan hizmetlerin arttığını belirtti. Bölümde verilen dersler hakkında bilgiler veren Mustafa Güler mezun olanların iş olanaklarını anlattı. 

Öğrencilere üniversiteyi tanıtıcı materyallerin de dağıtıldığı etkinlik yerleşke gezisinin ardından son buldu.