Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı için hazırlamış olduğu sınav takvimde yer alan bütünleme sınavları, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılması planlanan tarihten ileri bir tarihe ertelenmişti. Sınav takvimine göre planlamalarını yapan öğrenciler, ertelenen bütünleme sınavları nedeniyle mağdur kaldılar. Özellikle il dışından Karaman’a okumaya gelen üniversite öğrencilerinin ara tatilde aileleriyle hasret giderme hayalleri de suya düştü.

Mağdur kalan binlerce öğrenci, pandemi sürecinde çevrimiçi olarak yapılarak çözüm üretilen sınavlar konusunda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğüne elektronik posta yolluyla ulaşarak mağduriyetlerinin giderilmesini isteyip bütünleme sınavlarının çevrimiçi olarak yapılmasını talep ettiler.

Öğrencilerin bütünleme sınavlarıyla ilgili olarak bulundukları talep ise askıda kaldı. KMÜ tarafından bütünleme sınavlarının tekrar ertelenme durumunda da yine yüz yüze yapılacağı bildirildi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada: “2021-2022 eğitim -öğretim yılı güz yarıyılı iki gün ertelenen bütünleme sınavları hava muhalefeti nedeniyle tekrar erteleme olması durumunda yine yüz yüze yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Ara tatilini evlerine gitmeden sıla hasreti gidermeden Karaman'da geçireceklerini söyleyen öğrenciler KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak’tan çevrimiçi sınav konusunda yardım istediler.