Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) giren adaylara önbilgi vermek amacıyla Tercih Kılavuzu yayımlandı.

Üniversitelerin kontenjanları ve taban puanlarının yer aldığı kılavuzda KMÜ’nün ilk kez öğrenci alacağı bölüm ve programların yanı sıra halihazırda eğitim-öğretim verilen bölüm ve programlarla ilgili detaylar da netleşti. Bu yıl ülke genelindeki örgün programlar için 845 bin 909 kontenjan belirlenirken Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) için 2 bin 85’i lisans, 2 bin 760’ı önlisans olmak üzere toplam 4 bin 845 kontenjan ayrıldı.

İLK KEZ ÖĞRENCİ ALACAK BÖLÜM VE PROGRAMLARIN KONTENJANLARI BELLİ OLDU

KMÜ için ayrılan 4 bin 845 lisans ve önlisans programı arasında yeni açılan ve merakla beklenen bölüm ve programlar da yer alıyor. Bu yıl ilk öğrencilerini alacak olan Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Bölümünün kontenjanı 60 olarak belirlenirken Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce) Bölümünün kontenjanı 50, Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünün kontenjanı da 50 olarak belirlendi.

Yine KMÜ bünyesinde bu yıl ilk kez öğrenci alınacak olan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Evde Hasta Bakımı (İ.Ö) Programında kontenjan 40 olurken Optisyenlik Programında ise 30 oldu. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Pastacılık ve Ekmekçilik Programında 30 olan kontenjan sayısı Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programında 40 olarak belirlendi. Son olarak Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan Harita ve Kadastro Programı ile Üretimde Kalite Kontrol Programına 30’ar kontenjan ayrılırken Seracılık Programına ise 20 kontenjan verildi.

“TERCİH DÖNEMİNİN ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, ÖSYM’nin adaylara önbilgi vermek amacıyla açıklamış olduğu kontenjanların tercih yapacak öğrenciler için önemli olduğunu belirterek, “Öğrencilerimiz zor bir hazırlık sürecinden geçerek girmiş oldukları sınav neticesinde artık tercih yapma aşamasına gelmiş bulunuyorlar. KMÜ ailesi olarak gerek yeni açılan bölüm ve programlarımızla gerekse eğitim öğretimimizin devam ettiği diğer akademik birimlerimizle yeni gelecek öğrencilerimizi heyecanla bekliyor olacağız. Üniversitemiz 74 önlisans, 56 lisans ve 70 lisansüstü programıyla öğrencilere geniş bir yelpazede eğitim-öğretim olanağı sunmaktadır. Adayların tercihlerini yaparken en az sınava hazırlandıkları kadar dikkatli ve bilinçli olmaları, gönüllerinden geçen meslek ve üniversiteler doğrultusunda, kendilerini en mutlu edecek şekilde tercihlerini yapmaları en büyük temennimizdir. Yakın zamanda açılacak tercih döneminin tüm öğrencilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.