Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), üniversitelerin öğrenci kontenjanlarını belirledi.
ÖSYM’nin üniversitelere gönderdiği 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na göre Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde 1.320’si lisans, 1.990’ı ön lisans ve 130’u da özel yetenek sınavı ile olmak üzere toplam 3 bin 440 yeni öğrenci alınacak.

KMÜ’de Üç Yeni Programa Daha Öğrenci Kabul Edilecek

ÖSYM kılavuzuna göre yeni eğitim-öğretim döneminde KMÜ’de üç yeni programa daha öğrenci kabul edilecek. KMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı, Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı bu kapsamda ilk defa öğrenci alımı yapan programlar olacak. Öğrenciler, programların hem normal hem de ikinci öğretimlerine başvuruda bulunabilecek.

“KMÜ, Üst Düzey Bilimsel Altyapıya Sahiptir”

KMÜ’nün kontenjanları hakkında değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, “2017 yılı stratejik hedeflerimiz arasında yer alan 12.500 öğrenci sayısına ulaşmak ve bölgenin ihtiyacı olan programlara öğrenci alarak içinde yaşadığımız toplumun bilimsel, sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sunmak adına üniversitemizin aranılırlığını artırma gayreti içerisindeyiz.” şeklinde konuştu.

Rektör Gökmen, “Teknolojinin sürekli değiştiği ve geliştiği çağımızda üniversite olarak yenilenmeye, büyümeye ve gelişmeye devam ediyoruz. Yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bilimsel altyapısı itibariyle çok iyi bir noktaya gelmiş bulunmaktadır.” dedi.