Kamil Özdağ Fen Fakültesinde öğrenim görecek olan İrema Karabegovic, Esma Hasic, İkbal Menmic ve Lejla Halilovic ülkelerinde bu alanda 3’üncü ve 4’üncü sınıflarda lisans öğrenimi görüyorlar. Bosnalı öğrenciler KMÜ’deki eğitimleri süresince biyokimya, mikrobiyoloji, moleküler biyoloji ve biyoteknoloji alanında eğitimlerini pekiştirerek laboratuvar çalışmasında bulunacaklar.
“Üniversiteyi laboratuvarları ve araştırma olanakları için tercih ettik”

İrema Karabegovic “Buraya gelmek ve araştırma yapmak istememin sebebi techizat, makine ve laboratuvar alt yapısının gelişmiş olması. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde ülkemde gördüğüm eğitimi pekiştirme olanağı bulacağım.” dedi.

“Karaman halkı çok misafirperver”

Lejla Halilovic “Buranın insanları çok sıcak, çok misafirperver. Kendimi Bosna’da gibi hissettim. Hiçbir konuda sıkıntı çekmedik. Burada kaldığım süre içinde Türkçe dil eğitimi alma ve konuşma fırsatı bulacağım için çok mutluyum.” şeklinde memnuniyetini dile getirdi.

“Geçmişten gelen bağlarımızın gelecekte de devam etmesi en büyük arzumuzdur”

KMÜ Rektör Yardımcısı ve Kamil Özdağ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karataş, “Atalarımızın uzun yıllar kalıp Evlad-ı Fatihan olarak isimlendirdiği Bosna-Hersek’ten fakültemize öğrenci gelmesinden büyük bir mutluluk duyduk. Kendilerini teknik anlamda yetiştirmek suretiyle ülkelerine dönmelerini sağlayacağız.” şeklinde açıklamada bulundu. 

Prof. Dr. Karataş, öğrencilerin Karaman’da kaldıkları süre boyunca Türkçe dil eğitimi ve Türk kültürünü de öğrenme imkanlarının bulunacağına değinerek “Geçmişten gelen bağlarımızın gelecekte de özellikle bilim ve kültür yoluyla devam etmesi en büyük arzumuzdur.” diye konuştu.

Eğitim-öğretimlerinin yanı sıra KMÜ öğretim elamanlarının rehberliğinde Karaman ve Konya’nın tarihi yerlerine gezide bulunacak olan öğrenciler, eğitim sonrasında ülkelerindeki okullarına devam edecekler.