Şırnak’ın Silopi ilçesinde 6-8 Ekim tarihlerinde yapılan Kobani eylemleri sırasında kullanılamaz hale gelen Koç İlk-Ortaokulu 2 ay aradan sonra yeninden eğitim vermeye başladı. Öğrenciler kendi okullarına kavuştukları için mutlu olduklarını ve okulunun onarılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ettiklerini söyledi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Koç İlk-Ortaokulu Müdürü Nurettin Kaden, 6-8 Ekim tarihleri arasında çıkan olaylarda okullarında yangın çıktığını ve yangın sonucunda okullun eğitim verilemez duruma geldiğini söyledi. Müdür Nurettin Kaden, "Okulumuz zarar gördükten sonra iki hafta için öğrencilerimiz okullarından ayrı kaldı. Bizde bu zamanda yetkili kurumlar ile görüştük ancak sonuç alamadık. Daha sonra Koç Vakfı ile irtibata geçtik ve onlardan yardım sözünü aldık. Biz de öğrencilerimiz eğitimden uzak durmasın diye bin 700 öğrencimizle Dicle İlk-Ortaokuluna taşındık. Fakat öğrenci sayısı çok fazla oldu. Eğitimlerde sıkıntılar çıkıyordu. Ama öğrencilerimiz yinede eğitim görüyordu. Bu bizleri bir nebze de olsa mutlu ediyordu. Öte yandan Koç Vakfı okulumuz için teknik ekip gönderip ön inceleme yaptılar. Ekipler daha sonra okulumuzu onarmaya başladılar. Okulun yüzde 80’lik kısmı bitti bu arada onarımlar sırasında öğrenci velilerimiz her gün mutlaka okulda çalışan ekiplere yardım getiriyordu bunlar bizi çok mutlu ediyordu. 2 ay gibi uzun bir aradan sonra okulumuz tekrar eğitim ve öğretim vermeye başladı. Bunun için emeği geçen herkese özellikle Koç Vakfına çok teşekkür ediyorum" dedi.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİN PSİKOLOJİSİ ETKİLENDİ

Koç İlk-Ortaokulu’nun rehber öğretmenlerinden Gönül Bahat ise çıkan olaylar sırasında okullarından ayrı kalmasından dolayı hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin psikolojik acıdan ciddi bir şekilde etkilendiklerini söyledi. Gönül Bahat, "Öğrencilerimiz uzun sure kendi okullarından ayrı başka okullarda eğitim görmek zorunda kaldılar. Öğrencilerimiz bunlardan çok fazla etkilendiler. Özellikle TEOG sınavları öncesi öğrenciler her gün gelip bizlere okullarını soruyorlardı. Bizde onları sürekli motive etmeye çalışıyorduk. Şimdi öğrencilerimiz okullarında kavuştular mutlulukları gözlerinden okunuyor. Okulun eğitime hazırlanmasında emeği geçen koç vakfına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Koç İlk-Ortaokulu Aile Birliği Başkanı Halit Onuk ise okulun tekrar eğitime açılması ile çok mutlu olduğunu ve mutluluk gözyaşlarının döküldüğünü söyledi. Onuk ayrıca Koç Vakfı’nın başına teslim edilmek üzere imamlarla anlaşıp 5 hatim indireceklerini sözlerine ekledi.

OKULLARIN EĞİTİME AÇILMASI ÖĞRENCİLERİ SEVİNDİRDİ

Öğrenciler ise okulların yakıldığı zaman iki hafta boyunca eğitimden uzak durduklarını ve bu durumda çok üzüldüklerini söyledi. Öğrenciler başka bir okulda eğitim yaptıkları zaman çok sıkıntılar çektiklerini ancak okullarının açılması ile beraber tekrar mutlu olduklarını ifade etti. Öğrenciler ayrıca okulun onarılmasında emeği geçen koç vakfına çok teşekkür ettiklerini ifade etti.