Türkiye’nin en büyük eğitim yatırımlarından birini yaparak 135 bin tablet bilgisayarı 6. sınıf öğrencilerine ücretsiz dağıtan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 27 bin 109 tableti öğrencilerle buluşturacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 6. sınıfta öğrencilerine ücretsiz tablet vermeye devam ediyor. Eğitime verdiği büyük katkılarla Kocaelili öğrencileri başarıya teşvik eden Büyükşehir, 16 Aralık Salı Günü Uluslararası Fuar Merkez’inde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılacağı tören ile 27 bin 109 öğrenciye ücretsiz tablet bilgisayar verilecek.

Üniversite yerleştirme sınavlarında ilk 100’e giren Kocaelili öğrencilere sıfır kilometre otomobil hediye eden, lise giriş sınavlarında derece yapan öğrencilere bisiklet veren Büyükşehir, eğitime katkılarını sürdürüyor. Teknolojiyi eğitimle birleştirmek için harekete geçen Büyükşehir, geçtiğimiz 5 yılda 135 bin diz üstü bilgisayarı 6. sınıf öğrencisiyle buluşturmuştu. Büyükşehir, bu yıl da 6. sınıfta eğitim gören toplamda 27 bin 109 öğrenciye tablet dağıtarak bu sayı 162 bine çıkacak.

Dağıtımı gerçekleştirilecek olan tabletlerin bir bölümü okullarda dağıtılmaya başlanırken, 6. sınıfta eğitim gören öğrencilerin geri kalanları ise 16 Aralık 2014 Salı günü düzenlenecek törenin ardından hayallerindeki bilgisayara kavuşacak.