KOP İdaresi tarafından yürütülen “KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi” (KOP TEYAP) kapsamında hazırlanan Fidan Yetiştiriciliği eğitimleri Isparta’da başladı. 29 Ağustos-2 Eylül 2016 tarihleri arasında beş gün sürecek olan eğitimlere kamu kurum ve kuruluşlarında görevli ziraat mühendisleri ile serbest tarım danışmanlarından oluşan 14 kişilik teknik ekip katılıyor.

“Teorikten Pratiğe Yönelik Eğitimler”
Isparta’nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy beldesinde başlayan “Fidan Yetiştiriciliği” eğitimi ile KOP Bölgesi’ndeki tarımsal yayımcıların ve teknik personelin fidan yetiştiriciliği konusundaki kapasitelerinin artırılması, verilecek teorik ve uygulamalı eğitimler sonrasında fidan yetiştirme ve aşılama teknikleri konusunda tecrübe kazanmalarını hedeflediklerini söyleyen KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı; “Emekli öğretim üyesi Dr. Abdullah Kankaya’nın verdiği eğitimlerde fidan yetiştiriciliğinin püf noktaları en ince ayrıntısına kadar katılımcılara uygulamalı olarak aktarılacak. Fidan dikimi, gübreleme, sulama, bitki koruma ve aşılama teknikleri hem teorik olarak hem de pratik olarak kursiyerlerle paylaşılacak” diye konuştu. 
Eğitimin yapıldığı özel fidan yetiştiriciliği sahasında tarım işçilerinin de yer alması verilen eğitimlerin önemini ortaya koyuyor. Ziraat mühendisleri burada edindikleri bilgi ve tecrübeleri tarımsal yayım hizmetlerinde kullanarak bölge üreticilerinin gelişimine katkı sağlayacak.