Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Geleceğin teminatı olan çocukların günlük ve sosyal yaşantılarını huzurlu bir ortamda sürdürebilmeleri, teknolojinin ilerlemesine bağlı olarak artan suç çeşitliliği de dikkate alındığında çocukların her türlü suç ortamından uzak tutulması, bulundukları ortamda sosyal hayata uyum sağlamaları amacıyla bu projenin hazırlandığını belirten İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Müdürlüğümüz ile KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında 26 Haziran 2020 tarihinde imzalanan protokol ile yürürlüğe giren "Çocuklar Geleceğimiz" projesi kapsamında, çocuklara yönelik olarak robotik kodlama, badminton, basketbol, yüzme, kadınlara yönelik bez bebek yapımı, Kapadokya gezisi faaliyetleri yapılacaktır. Projemizin önemli hedeflerinden birisi de göç, aile içi şiddet, geçimsizlik, eğitimsizlik gibi nedenlerin yol açtığı sorunların azalmasını sağlayarak çocukların eğitim düzeylerinin artırılması, psiko-sosyal problemlerinin ortadan kaldırılması, yeteneklerinin keşfedilmesinin sağlanması, çocuk-aile iletişiminin güçlendirici çalışmalar ortaya koyarak, aileyi destekleyici faaliyetlerle çocuklarımızın özgüveni yerinde bireyler olarak yetişmesini sağlamaktır.

Projenin KOP Bölge İdaresi Başkanlığınca desteklenen Sosyal Gelişim Programı kapsamında yapıldığını ifade eden Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ise, “Karaman İl Emniyet Müdürlüğünce yürütülen "Çocuklar Geleceğimiz" isimli proje destek görmeye hak kazanmıştır. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız için yapılan tüm çalışmaların her biri bizim için son derece kıymetlidir. Yapılacak proje faaliyetleri ile çocuklarımızın yeteneklerini geliştireceklerini umuyorum, gençlerimizi ve çocuklarımızı bilimsel ve spor faaliyetleri ile ne kadar meşgul edebilirsek başarı oranlarının artacağına inanıyorum. Çocuklarımızın akademik eğitimlerinin yanında sosyal ve sportif faaliyetlere de katılım sağlamaları kişisel gelişimlerine katkı sağlayacaktır” dedi.

Toplantıya Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, KMÜ Rektörü Mehmet Akgül, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan, daire müdürleri ve bazı mahalle muhtarları katıldı.

PROJENİN AMACI

Konya Ovası Kalkınma idaresi Başkanlığı tarafından yürütülen "KOP Sosyal Gelişim Program (KOPSOGEP) 2020 yılı Mali Destek çağrısı kapsamında proje havuzu oluşturulmuş olup, Sanayi ve Teknoloji Başkanlığının nihai değerlendirmesi akabinde 09.06.2020 tarih ve 1614101 sayılı bakanlık oluru ile karara bağlanarak Müdürlüğümüze gönderilmiştir. Söz konusu proje değerlendirme süreçlerinden geçerek Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca desteklenen projeler arasında yer almış Karaman Emniyet Müdürlüğü ile KOP Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile 26.06.2020 tarihinde Çocuklar Geleceğimiz" isimli projesi imzalanarak yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu proje kapsamında ilimizde tespit edilen dezavantajlı çocuklara ve gençlere ulaşarak, çocukların yaşadığı problemleri çözümüne yönelik çalışmaların yürütülmesi hedeflenmektedir.

Projede göç, aile içi şiddet, geçimsizlik, eğitimsizlik gibi sorunların yol açtığı nedenlerin azalmasını sağlayarak çocukların eğitim düzeylerinde artış, yaşadığı coğrafya ve sosyal çevreyi sevmesi, psiko-sosyal problem yaşayan çocuk sayısının azaltılması hedeflenmektedir. Çocuklarımız Geleceğimiz Projesi, Müdürlüğümüz ile birlikte proje ortakları olan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Spor il Müdürlüğü, Kültür Ve Turizm i Müdürlüğü ve İş-Kur Müdürlüğü ile birlikte yürütülecektir.

Çocuklarımız Geleceğimiz Projesi ile bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyeti, Seminer ve konferans faaliyeti, Robotik kodlama faaliyeti, Yüzme faaliyeti, Streetball turnuvası faaliyeti, Badminton spor faaliyeti, Oyuncak Bez Bebek Yapımı(Amigurimi), Gezi faaliyeti (Kapadokya Gezisi) planlanmaktadır.

Çocuklarımız Geleceğimiz Projesi 2020 yılsonu kadar devam edecektir.