Karaman’da düzenlenen hasta bakım ve yaşlı refakatçi kursuları tamamlandı.
Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde düzenlenen sertifika törenine Vali Murat Koca, Hanımefendi Vildan Koca, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, şube müdürleri, okul yöneticileri ve kursiyerler katıldı. Okul Müdürü Serkan Demirtaş’ın hasta bakım ve yaşlı refakatçi kursu ile ilgili olarak verdiği bilgilerin ardından Vali Koca yaptığı konuşmasında;
“İlimizde evde bakım hizmetlerinden yararlanan vatandaşlarımız olduğunu belirterek, sosyal hizmet alanında halen yürütülmekte olan başka projelerin bulunduğunu ifade etti. Vali Koca sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmek, daha iyi hizmet verebilmek, daha çok vatandaşımıza ulaşabilmek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte koordineli bir şekilde gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti. Sosyal hizmet anlayışının sosyal devlet olmak açısından önemine değinen Vali Murat Koca bu nedenle bu alanda hizmet verecek yetişmiş elemana ihtiyaç duyulduğunu belirterek, hasta bakım ve yaşlı refakatçi kursuna katılan kursiyerlere teşekkür etti ve kursu başarıyla tamamlayan kursiyeleri tebrik ederek, bundan sonraki iş hayatında kursiyerlere başarılar diledi.
Vali Murat Koca’nın konuşmasının ardından 3 Aralık 2012 tarihinde başlayan ve 560 saat süren eğitimi başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.Program verilen kokteylin ardından sona erdi.