Manisa’nın 30 Mart yerel seçimlerinde büyükşehir olmasının ardından merkezde kurulan iki ilçeden biri olan Yunusemre ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğü, hazırladığı projeyle Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA)’dan destek aldı. Kurum Kültürünü Öğreniyoruz isimli proje kapsamında kurum çalışanlarına kurum kültürü anlatılacak.

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve ZEKA’dan 15 bin TL destek alan ‘Kurum Kültürünü Öğreniyoruz’ projesi TR 33 Bölgesinde teknik destek projeleri arasında ikinci seçildi.

Projenin bu hafta başlayacak ve bir hafta sürecek eğitimle hayata geçirildiğini kaydeden Yunusemre Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, “Kurum olarak daha önce yapmış olduğumuz müracaat neticesinde Zafer Kalkınma Ajansından 15 bin TL civarında proje kazandık. Proje teknik destek kurulu olup TR 33 bölgesinde 2. olmuştu. Buradaki amaç kurumumuzdaki personele ve ilçemizdeki okul müdürlerine kurumsallaşma, kurumu benimseme, iş hayatını daha zevkli daha anlamlı ve motivasyonla ilgili olacak. Bu konuda bize eğitimci-yazar Onur Yeşilçavdar yardımcı olacak. Zaten proje ortağımız” dedi.

Proje kapsamında sadece ilçe müdürlüğünde görev yapan personelin alınacağını anlatan Recep Şengül, “Hizmetliden memura, şeften veri hazırlama uzmanına şube müdürleri hatta benim de katılacağım hepimizin katılacağı bir proje ama isterlerse okul müdürlerini de gönüllü olarak kapsama dahil edebiliriz” şeklinde konuştu.

Eğitimin sonunda katılımcılara sertifika vereceklerini kaydeden Recep Şengül, “Bizim için en önemli sertifika personelimizin kurumsallaşma anlamında kuruma daha bağlı, daha samimi, daha güzel ortamlarda çalışabilir olması. Bizim amacımız bu. Tabiî ki programın sonunda her katılımcıya sertifika verilecek” diye konuştu.

Kurum çalışanlarına eğitim verecek olan eğitimci yazar Onur Yeşilçavdar ise, şunları söyledi: “Bugün Zafer Kalkınma Ajansının desteklediği Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber özel bir program yapacağız bu hafta boyunca. Tüm idareci ve kurum çalışanlarıyla beraber, kurum kültüründen konuşacağız. Ben şimdiden tüm katılımcılara hayırlısı olmasını temenni ederim. İnşallah eğlenceli, istifadesi yüksek bir program olacağını temenni ediyorum.”