Geçen hafta içerisinde İlçe kaymakamı, belediye başkanı, siyasi partiler, STK temsilcileri, muhtarlar ve bölge halkı ile yapılan istişareler neticesinde uzun yıllar Kâzımkarabekir İlköğretim Okulu olarak hizmet veren binanın yıkılarak 12 derslikli bir ilkokulun yapılmasına karar verildi.

Bu karardan sonra ilçede bir araya gelen, AK Parti Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser, Kazımkarabekir Kaymakamı Muhammed Enes Çıkrık, İl Meclis Başkanı Eyyub Çayır, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ve meclis üyeleri tarafından halk eğitim binasında incelemeler yapıldı.

İnceleme sonrasında yapılan açıklamada ise, mevcut binanın bölümlerinin ve bina yıpranmışlığının onarım imkânına müsaade etmediği, devlet bütçesiyle 4 katlı,  12 derslikli, sosyal, sportif, kültürel ve tasarım beceri alanlarına sahip yeni bir ilkokul binasının yapılacağı, öğrencilerin yeni okullarına kavuşması için vakit kaybetmeden çalışmaların başlatılacağı, bu konuda ilçe yöneticileri ve ilçe sakinlerinin destek olmasının önemli olduğu ifade edildi.