Düzenlenen açılışa, Karaman Valisi Fahri Meral, AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, Avustralya Başkonsolosu Jeffie Kaine, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, daire müdürleri ile davetliler katıldı.

Açılış töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, "Bilginin sermaye olarak görüldüğü 20.yüzyılın sonlarında bile güçlüyken; günümüzde çok kolay ulaşılan bilginin nasıl kullanıldığı, nasıl analiz edilip değerlendirildiği daha önemli hale geldi. Sabit bilgi kaynakları ve taşıyıcıların birçoğu artık cebimizde. Yapay zekâların günden güne daha fazla kullanıldığı bu çağda, ürkütücü gelse de makine ve robotlar sıradan işleri insanlardan daha kusursuz ve hızlı yapabilecek kapasiteye ulaşıyor.

Değişimin baş döndürücü hızla yaşandığı 21. yüzyılda, değişimi yöneterek hızına yetişebilmek için nesillerimizin, bu çağın ihtiyaçlarını tanıyacak ve çözümler üretecek beceri ve yetkinlikler kazanması gerekiyor. Onun için 2023 Eğitim Vizyonunun kapsamını oluşturan 21. yüzyıl becerilerinin, gençlerimize kazandırılması büyük önem arz ediyor.

 Aşamalandırılmış uygulamalarla hayata geçen Vizyon Belgesiyle, 21 yüzyıl becerilerine yönelik çağımız ve gelecek için öğrencilerimizin günlük işlerinde uygulayacağı temel becerilerini, karmaşık sorunlara dair çözümler için yetkinliklerini ve hayata dair farkındalıklarını artıracak karakter özelliklerini geliştirmeyi hedefliyoruz.

Bunun için Bakanlığımızın planlamaları ve yönlendirmeleri doğrultusunda çalışmalar ortaya koyarken okullarımızın eğitim öğretim kalitesine katkı sağlayacak proje ve girişimlerle potansiyelimizi artırmanın gayretindeyiz. Kendi inisiyatifimizle yakın zamanda başlatacağımız örnek bir çalışmayla okullarımızı var olan imkânlarıyla değerlendirecek ve bu ölçüde kısa, orta, uzun vadeli hedefler koyacak, bir bakıma yerel Vizyon Belgemizi de hayata geçireceğiz.

Köklü bir medeniyet birikimi ile genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz. Bu gücümüzle ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşması için 4007 TÜBİTAK Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında Larende Bilim Şenliği’ni gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimize ve her yaştan Karaman halkına merak duymanın, hayal etmenin, keşfetmenin ve üretmenin mutluluğunu yaşatacağız.

Bugün açılışını yaptığımız, 3 gün sürecek Bilim Şenliğinde, 34 atölye lideri öncülüğünde, 18 rehberin yönlendirmesiyle; gök cisimlerinden biodizel yakıt yapımına, ata sporlarımızı tanıtmaktan geleneksel sanatlara farklı alanlarda 74 atölye çalışmasında ilginç deneyler, etkinlikler ve uygulamalar yapılacak.

Karamanımızdan başlayarak ülkemizde bilim kültürünün yaygınlaştırılması ve farkındalık oluşmasına yol açacak TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliğine tekrar hoş geldiniz der, bu projenin hazırlanmasında uzun süreli emeği bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü Arge ekibine, okul yöneticilerimize, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, Bilim Şenliğimizin hayırlara vesile olmasını dileyerek saygı ve muhabbetlerimi sunarım" dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi Vali Meral ve beraberindekiler tarafından kesildi.

Daha sonra stantlar gezilerek öğrencilerin yaptığı çalışmalar incelendi.

Bilim, teknoloji, sanat ve spor alanlarında öğrenci, öğretmen ve halkta farkındalık oluşturmayı amaçlayan Larende Bilim Şenliğinde 34 atölye lideri öncülüğünde, 18 rehberin yönlendirmesiyle 74 farklı atölye çalışması yapıldı.

Larende Bilim Şenliği 10-12 Ekim tarihleri arasında saat 10.00-17.00 saatleri arasında düzenlenecek ve Doç Dr. Lokman Kuzu, Doç. Dr. Murat Yıldız ve Dr. Öğrt. Üyesi Cihad Şentük öğrenciler ile söyleşi gerçekleştirecek.