Altıntaş Şehit Süleyman Turan Anadolu Lisesi Yurdu’nda kalan öğrencilere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hijyen eğitimi kursu açıldı.

Açılan kursa 25 öğrencinin katıldığını belirten Biyoloji Öğretmeni Mehtap Erdem, ellerin hayatla, dış ortamla bağlantı araçlarımız olduğunu, ellerimizle her yere temas ederek gözle görünmeyen bazı mikropları oradan oraya taşıyabildiğimizi söyledi. Eğitimde ki amacın bilinen, aşina olunan konularla ilgili farkındalık oluşturmayı hedeflediğini ifade eden Erdem, "Bu farkındalığın oluşmasının ardından bilgilenme geliyor. Çok basit bir uygulama olarak etkili el yıkama birçok sağlık probleminin aslında basit çözümüdür. Basit, ucuz, kolay uygulanabilir bir yöntem olarak bir yerde koruyucu hekimlik sağlar. İşin güzel tarafı çift taraflı bir kazanım söz konusu olur. Ellerini yıkayarak kişi kendini ve toplumun diğer fertlerini korumuş olur” dedi.

Genel alan hijyeni konusunda da öğrencileri bilgilendiren Mehtap Erdem, “Biz inanç olarak da ’Temizlik İmandan gelir’ gibi güzel bir deyişle temizliğin önemine dikkat çekilmiş bir topluluğuz. Kendi kişisel deneyimlerin ve araştırma yaptığım kaynaklar etkin yapılan temizliğin hastane kaynaklı enfeksiyonların oranını düşürdüğünü gösteriyor. Yine basit ve kıymetli sonuçlar elde ettiğimiz bir yöntem. Atıkların kaynağında doğru şekilde ayrıştırılıp, uygun koşullarda ayrıştırılması da üzerinde hassasiyet gösterilmesi gereken bir diğer konu. Bir yerde dünyamıza olan sorumluluğumuz. Sonuç olarak tüm bu uygulamaların ortak noktası basit, kolay bizim ve bütünün hayrına olan şeyler olmaları” diye konuştu.(YD-EFE)