Gençlerimize yardımcı olmak, liseye hazırlık sürecinde yüksek motivasyon sağlamak, gerçekçi hedefler belirlemeleri konusunda destek olmak amacı ile yapılan Lise Tanıtım Fuarına ilimiz genelindeki 27 ortaöğretim kurumu katıldı.

Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Spor Salonunda düzenlenen programın açılışına Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, daire amirleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu gençlerimizin, geleceklerini şekillendirirken eğitim yaşamlarında önemli yer tutacak olan liseleri yakından tanıması için bu tür organizasyonların önem arz ettiğini belirtti.

Bütün bu çalışmaların ortak hedefinin geleceğin iyi insanını yetiştirmek olduğunu vurgulayan İl Müdürü Asım Sultanoğlu, dünyaya barışı ve huzuru bizim nesillerimizin getireceğini ifade etti.

Programı düzenleyen Rehberlik Araştırma Merkezine teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, “Lise Tanıtım Fuarının düzenlenmesinde emeği geçen başta Rehberlik Araştırma Merkezi yöneticilerine ve öğretmenlerine ayrıca programa katılan liselere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve davetliler stantları tek tek gezerek okullar hakkında bilgi aldı. Stantları bulunan okullardaki öğrencilerin birbirinden ilginç aktivitelerinin yanı sıra sergiledikleri çalışmalar dikkat çekti.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yapmış olduğu çalışmalar büyük ilgi görürken İl Müdürü Asım Sultanoğlu eserler hakkında öğretmenler ve öğrencilerden bilgi aldı. Ayrıca İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi standında hayat kurtaran basit müdahalelerle uygulamalar yapılarak ziyaretçiler bilgilendirildi.

8.sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen tanıtım fuarı 8-9 Kasım tarihlerinde Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Spor Salonunda ziyaret edilebilecek.