Karaman Anadolu Lisesi, bugün(10.05.2013 Cuma)  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü  konferans salonunda 2013 TÜBİTAK Bilim Fuarları kapsamında hazırladıkları projelerden birini sundu.

Okul Müzik Öğretmeni Gönül Koç ve Edebiyat Öğretmeni Hasan Büyükköse rehberliğinde hazırlanan  “KÖKLERDEN DALLARA CAN SUYU” adlı proje, unutulmaya yüz tutan yerel değerlere dikkat çekmeyi, hızlı tüketim çağında öz benliğimizi oluşturan unsurları bu alışkanlığa kurban vermeden geleceğe taşımayı, özellikle genç nesilde bu alanda bir farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Proje, yalnızca Taşkale yöremizde söylenen türkülerden oluşmaktadır. Yörede bu türkülerin son temsilcileri olan kadınlarla Anadolu Lisesi öğrencileri bir araya gelip söyleşi yaptılar. Onlardan alınan türküler okul korosu tarafından tekrar düzenlenip söylendi. Böylece geçmişle gelecek arasında bir köprü kurulmaya çalışıldı. 

Projenin sunum programına İl Milli Eğitim Şube Müdürü Haşim Tunca, Okul Müdürleri, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin yanı sıra  öğrenci velileri, öğrenciler ve öğretmenler katılmışlardır. Programın sonunda söz alan Okul Müdürü Hasan Hüseyin Yıldırım ,Projenin oluşturulmasında ve sunumunda emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti.