Mesleki açık öğretim lisesi, sebebi ne olursa olsun herhangi bir nedenle lise okuyamamış, meslek lisesi mezunu olmanın avantajlarından yararlanamamış herkes için yeni bir imkân sağlıyor. Liseden mezun olamamış, halen açık lisede okuyan, ikinci bir lise okumak isteyen herkesin yararlanabileceği mesleki açık öğretim lisesinde gündüzleri çalışıp haftada 2 ya da 3 akşam derse gelerek okumak mümkün.

Temizel Ünlü Meslek Lisesi müdürü Bülent Karademir, yapmış olduğu şöyle söyledi; İlimizde mesleki açık öğretim eğitimlerini vermektedir. Okulumuzda hem Bilişim Teknolojileri hem de Elektrik Elektronik alanlarında mesleki açık öğretim alanı bulunmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda kendi işinde çalışan ya da okuma fırsatı bulamayan birçok öğrencimiz mesleki açık öğretim okumak için okulumuza başvurarak eğitimlerini tamamladılar. Hem bir meslek lisesi diploması sahibi olmak hem de iş hayatına erken atılmak isteyen herkesi kayıt vaktini kaçırmadan okulumuza bekliyoruz. 18 yaşını doldurmamış öğrenciler velileri ile birlikte, 18 yaşından büyük öğrenciler kendileri bizzat okulumuza başvurabilir.

Mesleki açık öğretim okuyan öğrenciler örgün meslek lisesi okumuş gibi diploma ve haklara sahip olmaktadır. Son sınıfta işletmelerde beceri stajı yapacak olan öğrenciler bu staj sonrası kendi alanı ile ilgili diplomayı hak edeceklerdir. Ayrıca bu öğrencilere mezun olduklarında örgün öğretimde olduğu gibi Europass (Avrupa Diploma Eki) de verilmektedir.

Meslekî Açık Öğretim Lisesi 2018/1. Dönem İlk Kayıt işlemleri 03 - 21 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Belirtilen tarihlerde çeşitli nedenlerle İlk Kayıt işlemlerini yaptıramamış öğrenciler için 22 - 28 Eylül 2018 tarihleri arasında ise Mazerete Bağlı İlk Kayıt işlemleri yapılacaktır.

İlk Kayıt yaptıran öğrencilerin Ders Seçimi işlemleri, Meslekî Açık Öğretim Lisesi Haftalık Ders Çizelgesinde yapılacak düzenlemelerle ilgili Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Onayı alındıktan sonra başlayacaktır. Ders Seçimi işlemlerinin yapılacağı tarihler belirlendiğinde http://maol.meb.gov.tr/ adresinden duyurulacaktır.

Kayıt klavuzunu indirmek için  : http://maol.meb.gov.tr/kitap_kilavuz/2018_2019_1donem_ilk_kayit_kilavuzu.pdf