İçişleri Bakanlığı’nın "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Mardinli öğrenciler Çorum’a geldi.

Mardin’den gelen 45 kişilik öğrenci Çorum Valiliğini ziyaret etti. Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük tarafından karşılanan öğrenciler daha sonra Vali Necmettin Kılıç ile bir araya geldi.

“Biz Anadolu’yuz” projesi kapsamında Mardin’den Çorum’a gelen 315 kişilik öğrenci grubunu grup grup ağırlamaktan mutlu olduklarını dile getiren Vali Necmettin Kılıç, projenin amacının gönüller arasında köprü kurmak, eğitime yardımcı olmak, vatan toprağının dört tarafındaki insanların gönüller arasında var olan köprüleri daha da güçlendirmek, birlikte olarak olarak sevgi bağlarını daha da kuvvetlendirmek olduğunu söyledi.

Mardin’in de Çorum’u gibi Anadolu coğrafyasının kadim bir ili ve medeniyetlere ev sahipliği yaptığını dile getiren Vali Kılıç, “Çorum ve Mardin arasında coğrafyanın uzaklığına rağmen gönüller arasındaki yakınlık çok fazladır. Gönül köprüleri arasında uzaklık olmaz. Mohaç’ta, Çanakkale’de dedelerimiz mezarlarda beraber yatıyor. Dedelerimizin beraber yattığı bu coğrafyada el ele gönül gönüle vererek bu coğrafyanın zenginliklerini, gücünü devraldığımız mirası çocuklarımıza devredeceğiz” dedi.

Proje kapsamında Mardinli öğrenciler Çorum’un tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görecek. Proje ile hem Çorum hem de Mardin arasında ortak bir bağ oluşturulması planlanırken kültürlerin birleştirici etkisini kullanılarak kardeşlik ruhunun geliştirilmesi ve kötu alışkanlıklardan uzak tutulması, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması hedefleniyor.