Karaman İrfan Ataseven Fen Lisesi’nin düzenlediği Matematik Olimpiyatları’nda Özel Karaman Gevher Hatun İlköğretim Okulu öğrencileri hem bireysel olarak hem de kitlesel olarak büyük başarı elde etti. İlk 10’un tamamını Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencilerinin oluşturduğu olimpiyatlarda birinciliği 3 bin 951 puan ile Enes Burak Bilgin aldı.
Okul Müdürü Tanju Yıldırım, Matematik Olimpiyatları’nın 1.aşamasında önemli bir başarı elde ettiklerine dikkatleri çekerek 2.aşamada yarışacak 30 öğrenciden 23 öğrencinin de kendi öğrencileri olduğunu söyledi. Başarılarının her alanda artarak devam ettiğini sözlerine ekleyen Yıldırım “Matematik evrensel bir dil, bu dili bilgiler eşiğinde süsleyerek konuşturan öğrencilerimizi kutluyorum. Yapılan olimpiyat çalışmalarımızın meyvesini topluyoruz. Art arda gelen görkemli başarılarımızın kaynağında bu işe gönül vermiş, samimi, her şeyini ortaya dökerek fedakârca çalışan öğretmenlerimiz yer almaktadır. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Başarılı çalışmaların devamını diliyorum.”dedi.

Özel Karaman Gevher Hatun İlköğretim Okulu Eğitim Koordinatörü Ali Celal Öztan da yaptığı açıklamada, öğrencilerinin hem iyi hazırlanmalarının hem de başarılı olacaklarına inanmalarının bu önemli sonucu getirdiğini söyleyerek “Yaptığımız olimpiyat çalışmaları sonucu gelen başarılar, yapacaklarımızın kanıtıdır. Okul olarak Akıl oyunları, olimpiyat ve proje çalışmalarında planlı ve programlı olarak çalışıyoruz. Akademik ve Sosyal etkinliklerde Karaman’da özel okulculukta 1 numara olduğumuzu kanıtladık. Öğrencilerimizi canı gönülden kutluyorum” dedi