Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve KaramanLisesi arasında Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen imza töreni ile hayata geçirilen “Mavi Tırtıl Yaz Okulu Projesi “coşkulu bir törenle finalini yaptı. Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü bünyesinde barınan çocukların toplumla sosyal uyumunu sağlamak amacı ile başlatılan bu projeden 70 çocuk faydalandı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evleri ve Kız yetiştirme yurdu konferans salonunda gerçekleştirilen törene Aile ve Soyal Politikalar  İl Müdürü Hasan Erkan, , Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu, Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, İl Müftüsü Nuri Değirmenci, Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müfettişi Veli  Sarıkaya, Memursen Konfederasyon İl Temsilcisi ve Eğitimciler Birliği Sendikası Başkanı Yunus Özdemir, Ak Parti il Yöneticeleri öğrenci velileri ve coşkulu bir kalabalık katıldı.
Yaz okulunu bitiren öğrencilerin Kuran-ı Kerim tilaveti ve hatim duası ile başlayan proğram ,tiyatro gösterileri, şiir dinletileri ve konserle sona ererken, izleyiciler duygulu anlar yaşadılar.
Mavi tırtıl yaz okulu hakkında bilgi veren Karaman Lisesi okulu Ayhan Kahraman sözlerini şu şekilde tamamladı
"Okulların tatile girmesinden sonra öğrencilerin yaz tatili döneminde bilgi birikimleri yavaşlamaktadır. Ayrıca pek çoğumuz tatil aylarında çocuklarımızı sosyal, kültürel ve sportif olarak istediğimiz şekilde geliştirememekteyiz. Yaptığığımız yaz okulu çalışmasında çeşitli etkinliklerimiz oldu. Öğrencilerimize sabah öncelikle sosyal, kültürel ve değerler eğitimi dersleri verdik. Öğleden sonra ise yüzme, tenis, tiyatro ve müzik gibi etkinliklerle öğrencilerimizin dolu bir zaman geçirerek öğrenmelerini sağladık. Bize desteklerini esirgemeyen iştirakçi il müdürlerimize, büyük bir özveri ile çalışan öğretmenlerimize, yaz tatillerini burada değerlendiren öğrencilerimize ve velilerine teşekkür ediyorum ."
İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy “Yapılan bu çalışmayı önemli bulduğumuz için çok yakından takip ettik. Eğitimin sadece okulla sınırlı kalmayacağını burada gördük. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.”dedi.
Daha sonra söz alan Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Hasan Erkan şunları söyledi.” “Mavi Tırtıl” projesi ile bilinç düzeyi yüksek, başarılı sağlıklı bir nesil yetiştirmek, çocukları ve gençleri istendik bilinç düzeyine ulaştırmak, sağlıklı bir nesil oluşturmak amacındayız. Bunun yanı sıra Gençlere yönelik istismarın ve şiddetin engellenmesi ile gençler arsında her türlü ayrımcılığın giderilmesi en büyük amacımızdır ilkesiyle çıktığımız bu yolda geldiğimiz noktaya ve aldığımız mesafeye baktığımızda yapılan yoğun ve yorucu çalışmalardan dolayı kıvanç ve onur duyuyoruz. Bu çalışmada vaktini emeğini hiç esirgemeden bütün imkanlarını seferber eden Karaman Lisesi müdürü Ayhan Kahraman ve müdür başyardımcısı Zeki Tuman’a teşekkürlerimi sunuyorum.Büyük  bir özveri ile çalışan öğretmenlerimize sonsuz şükranlarımı arz ediyorum. Gelinen noktada en büyük pay öğretmenlerimizin. Kurumumuz bünyesinde barınan çocuklarımızın aldıkları değerler eğitiminin hayatlarına yansıması ile yaptığımız işin mutluluğunu yaşıyoruz. Topluma eğitimli insanlar kazandırmak amacı ile yaptığımız bu projenin başarısı Karaman’ın başarısı olacaktır. Yapılan hayırlı çalışmada ortağı olduğumuz kurumlara Gençlik Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu’nun şahsında, Karaman Lisesi Öğretmenlerine okul müdürü Ayhan Kahraman ve Zeki Tuman’ın şahsında, sevgi evlerinde ve çocuk evlerinde çalışan personele teşekkür ediyorum. En önemlisi burada eğitim gören çocuklarımızı tebrik ediyor ve gözlerinden öpüyorum. “
Neşeli ve duygulu anların yaşandığı program gece geç vakitlere kadar devam etti.